KKTC'de kaçak yaşadıkları tespit edildi: 20 gün tutuklu kalacaklar
Polis memuru Nadime Öztürk Eren, zanlıların “KKTC’de ikamet izinsiz ikamet etmek” suçundan tutuklandıklarını söyledi. Polis, A.N.A'nın 30 Eylül 2022, O.O.S’nin 26 Haziran 2019, B.T.K’nın ise 12 Mart 2023 tarihinden beri ülkede izinsiz kaldıklarının tespit edildiğini söyledi. Polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, ülkede yasal statüsü bulunmayan zanlıların 20 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesini talep etti.
Polisin ardından söz alan zanlı O.O.S, KKTC’ye öğrenci olarak geldiğini, 2 yıl okula devam ettiğini ancak ailesi pandemine öldüğü için okulu bırakıp çalışmaya başladığını söyledi.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Tutku Candaş, 3 zanlının da tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 20 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmelerine emir verdi.
(KAMALI HABER)