Kuzey Kıbrıs Tırmanma Şampiyonası’nın 3. ve 4. yarışı yapıldı

Saat 12.00’de başlayan yarışta, ekipler önce uzun etap olan 3,8 km’lik Kaplıca – Kantara 3. tırmanma etabını 1’i deneme olmak üzere 3 kez aynı güzergâhı geçtiler. Sonrasında kısa etap olan 2,8 km’lik Kaplıca – Kantara 4. tırmanma etabını 2  kez geçtiler.

 
3. Tırmanma’da sınıflara göre dağılımda, sıralama şu şekilde gerçekleşti; E2’de birinci Deniz Denner – Ömer Topçu, ikinci Methoidis Arygorou – Grygoris Arygrou, üçüncü ise Doğa Koyuncu – Hasan Damdelen ikilisi oldular. E4’de birinci Ahmet Bağrıaçık – Huri Bağrıaçık olurken, ikinci Onur Gani – Emine Keremoğlu ikilisi, üçüncü ise Tancan Kemaller – Gökhan Özkarayel ikilisi geldiler. E3’de birinci Kemal Topçuoğlu – Behiç Topçu, ikinci Hasan Karlıtaş – Halil Çolakoğlu, üçüncü ise Onat Kutlar oldular.   Genel Klasman sıralamasında ise müthiş çekişmenin yaşandığı yarışta Deniz Denner – Ömer Topçu ikilisi en iyi zamanı yaparak lider olurken, ikinciliği Methoidis Arygorou – Grygoris Arygrou , üçüncülüğü ise Doğa Koyuncu – Hasan Damdelen ikilisi oldular.
 
4. Tırmanma’da sınıflara göre dağılımda, sıralama şu şekilde gerçekleşti; E2’de birinci Deniz Denner – Ömer Topçu, ikinci Methoidis Arygorou – Grygoris Arygrou, üçüncü ise Doğa Koyuncu – Hasan Damdelen ikilisi oldular. E4’de birinci Ahmet Bağrıaçık – Huri Bağrıaçık olurken, ikinci Onur Gani – Emine Keremoğlu ikilisi, üçüncü ise Can Yılmaz – İbrahim Can Eroğlu ikilisi geldiler.

E3’de birinci Kemal Topçuoğlu – Behiç Topçu, ikinci Hasan Karlıtaş – Halil Çolakoğlu, üçüncü ise Onat Kutlar oldular.   Genel Klasman sıralamasında ise müthiş çekişmenin yaşandığı yarışta Deniz Denner – Ömer Topçu ikilisi en iyi zamanı yaparak lider olurken, ikinciliği Methoidis Arygorou – Grygoris Arygrou ,üçüncülüğü ise Doğa Koyuncu – Hasan Damdelen ikilisi almış oldu.
 
Bu Sonuçların ardından Methoidis Arygorou – Gyrgoris Arygorou ikilisi 2022 Basel Holding Kuzey Kıbrıs Tırmanma Şampiyonları oldular. E4 kategorisinde Ahmet Bağrıaçık ,E2 Kategörisinde Methoidis,E3 Kategörisinde Hasan Karlıtaş ve Kadın Pilotlarda Gölgem Paşa Şampiyon olarak sezonu tamamladılar.