Maarif Okullarında ‘Kıbrıs Kültürü’ yaşatılıyor

Daha önceleri zeytin kurmayı, golifa, hellimli ve köy ekmeği yapmayı uygulamalı olarak çocuklara öğreten okul, bu kez Kıbrıs denilince akla ilk gelen hellim peynirini yaptı, hellimin serüvenini uygulamalı olarak çocuklara gösterdi. 

HELLİMİN YAPIMI VE HELLİMİN SERÜVENİ UYGULAMALI OLARAK GÖSTERİLDİ
Gazimağusa Tuzla’da eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Uluslararası Maarif Okulları KKTC Suna Ata-Atun Okulu öğretmen ve öğrencileri Kıbrıs kültürünün olmazsa olmazı Hellim’i birlikte yaptılar. Okul bahçesine kurulan alanda önce maketten yapılan ineklerden süt sağımını minicik elleriyle yapan çocuklara, hellimin aşamaları da uygulamalı olarak gösterildi. 


Kendi elleriyle sağdıkları sütü, öğretmenleri eşliğinde kaynatan çocuklar, süte attıkları hellim mayası sayesinde hellimin oluşumuna adım adım ilerlediler. 

ELLERİYLE YAPTIKLARI HELLİMLERİ AFİYETLE YEDİLER
Okul bahçesinde gerçekleşen kız öğrencilerin yemeni taktığı etkinlikte, öğretmenleri ile birlikte hellimim serüveni öğrenerek yapan çocuklar, yaptıkları hellimleri de afiyetle yediler.

GÜNDOĞDU: “KÜLTÜR DE EĞİTİMİN BİR PARÇASI”
Eğitim hayatına başladığı günden bu yana, çocuklara, ‘eğitime değer’ anlayışıyla kucak açan, Gazimağusa Tuzla’da ilk okul projesini hayata geçiren Uluslararası Maarif Okulları KKTC Suna Ata-Atun Okulu Eğitim Koordinatörü Erkan Gündoğdu da kültür ve medeniyet etkileşimini ‘ortak iyi’ ye ulaştıracak bir yol olarak gördüklerini söyledi.

Uluslararası Maarif Okulları olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde var olmaktan son derece mutluluk duyduklarını da ifade eden Gündoğdu, eğitimin her aşamasında olduğu gibi özel ve milli günlerle, Kıbrıs Kültürüne ışık tutan, pek çok değeri de uygulamalı olarak çocuklara öğretmeye devam ettiklerini ifade etti. Çocukların yaşadığı topraklara kök salmasının kültürden geçtiğine inandığını da belirten Gündoğdu, kendi kültürü ile büyüyen çocukların, eğitim öğretim hayatında da başarıya ulaşmalarında önemli bir etken olduğunun altını çizdi.