Prolig’de yarı final serileri tamamlandı

Koopspor kayıpsız finalde: 72-51

Klasmanda oynadığı 8 maçı kazanarak yarı finale gelen Koopspor, ilk 2 maçı kazandığı Savoy Marmara karşısında üçüncü maçtan da galip ayrılarak finale yükseldi. Atatürk Spor Salonu’nda oynanan maçın ilk periyodunu 15 sayı ile önde kapatan Lefkoşa ekibi, soyunma odasına da 40-31 önde girdi. Yakaladığı farkın rahatlığı ile ikinci yarıda da kontrolü elinde tutan Koopspor, mücadeleden 71-52 galip ayrılarak finale yükselmeyi başardı. Koopspor’da maçın ve takımın en skorer oyuncusu 23 sayı ile oynayan Tyrell Corbin oldu.

GAÜ evinde kazandı ve finale yükseldi: 70-52
Oynanan ilk 3 maçta deplasman takımlarının galip geldiği GAÜ-Caesar G.Birliği eşleşmesinde dördüncü maç Girne’de oynandı. Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda oynanan ve GAÜ’nin 2-1’le başladığı maçta Girne ekibi kazanmayı başararak seriyi 3-1’e getirdi ve finalde Koopspor’un rakibi oldu.
İlk periyodu 10, devreyi de 14 sayı önde tamamlayan Girne ekibi, üçüncü periyotta biraz tökezlese de son periyoy yeniden toparlandı ve mücadeleden 70-52 üstün ayrıldı. İlk iki galibiyetini İskele’de alan GAÜ, evindeki bu maçı da kazanarak adını finale yazdırdı. GAÜ’de Praise Okafor 21 sayı 13 ribaunt ile maçı tamamlayarak galibiyetin mimarlarından oldu.