Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

ABD birçok noktada orman yangınlarıyla mücadele ediyor

DÜNYA 26.04.2022 - 16:57, Güncelleme: 29.08.2022 - 13:21
 

ABD birçok noktada orman yangınlarıyla mücadele ediyor

ABD'de birçok noktada orman yangınları ile mücadele içinde. Yangınlar, ülkenin güneyinden orta kesimine birçok eyalette devam ediyor. Nebraska eyaletindeki yangınlarda 1 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı. Sıcaklık arttı. Kuru hava orman yangınlarına neden oldu. ABD'nin orta ve güney bölgelerindeki birçok noktada ormanlar alevler içinde. Ülkenin orta kesimindeki Nebraska eyaleti orman yangınlarının yaşandığı yerlerden. Yangınlarda bir kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı. Yangın söndürme çalışmalarına Ulusal Muhafızlar da destek veriyor. Alevler durdurulamıyor ABD'nin güneybatısındaki New Mexico eyaletinde de orman yangınları ile zorlu mücadele devam ediyor. Kuvvetli rüzgarın etkisi ile alevler giderek yayılıyor. Eyalette geçtiğimiz pazar günü, orman yangınları nedeniyle bazı bölgelerde acil durum ilan edilmişti. ABD'de bu yıl şimdiye kadar orman yangınlarında 3 bin 500 kilometrekareye yakın alan yandı. Bu sayı, geçtiğimiz 10 yılın ortalamasına göre yüzde 30 daha fazla.

ABD'de birçok noktada orman yangınları ile mücadele içinde. Yangınlar, ülkenin güneyinden orta kesimine birçok eyalette devam ediyor. Nebraska eyaletindeki yangınlarda 1 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.
Sıcaklık arttı. Kuru hava orman yangınlarına neden oldu. ABD'nin orta ve güney bölgelerindeki birçok noktada ormanlar alevler içinde.

Ülkenin orta kesimindeki Nebraska eyaleti orman yangınlarının yaşandığı yerlerden.
Yangınlarda bir kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.

Yangın söndürme çalışmalarına Ulusal Muhafızlar da destek veriyor.

Alevler durdurulamıyor

ABD'nin güneybatısındaki New Mexico eyaletinde de orman yangınları ile zorlu mücadele devam ediyor. Kuvvetli rüzgarın etkisi ile alevler giderek yayılıyor.

Eyalette geçtiğimiz pazar günü, orman yangınları nedeniyle bazı bölgelerde acil durum ilan edilmişti.

ABD'de bu yıl şimdiye kadar orman yangınlarında 3 bin 500 kilometrekareye yakın alan yandı. Bu sayı, geçtiğimiz 10 yılın ortalamasına göre yüzde 30 daha fazla.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.