Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

Akansoy: İktidar değişirse ve sıra kendilerine gelirse biz onları da savunacağız

GÜNCEL 28.06.2022 - 16:22, Güncelleme: 29.08.2022 - 13:21
 

Akansoy: İktidar değişirse ve sıra kendilerine gelirse biz onları da savunacağız

Meclis Genel Kurulu'nda “Son siyasi gelişmeler” konulu güncel konuşma yapan CTP Milletvekili Asım Akansoy sözlerine, Abdullah Korkmazhan’ın Türkiye’ye alınmamasını değerlendirerek başladı. Bugüne kadar aynı gerekçe ile Türkiye’ye alınmayan KKTC vatandaşlarının isimlerini sayan Akansoy, bunun Kıbrıslı Türklerin "sinir uçları ile oyn amak" olduğunu ifade etti. Arıklı’nın açıklamalarının gerilimi daha da artırdığını söyleyen Akansoy, “Sanki biz bu insanların neden Türkiye’ye alınmadığını bilmiyoruz. Biri bana açıklasın Ali Bizden, Okan Dağlı, Ahmet Cavit  An ne yaptı, ne dedi de alınmadı?” diye sordu. Akansoy, “Mesele açıktır. Kıbrıslı Türk aydınlara yönelik, geçmişte olduğu gibi, bir tavır vardır. Sayın Erhan Arıklı bilmelidir ki, TC’deki iktidar değişirse ve sıra kendilerine gelirse biz onları da savunacağız. Bizim kitabımızda çatışma yoktur” şeklinde konuştu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Kıbrıs’ta Güven Yaratıcı Önlemler (GYÖ) ile ilgili “zulüm artırıcı” ifadesini kullanmasını değerlendiren Akansoy, GYÖ’lere Kıbrıslı Türklerin ihtiyacı olduğu görüşünü ortaya koyarak, “GYÖ’leri toptan kabul edelim ya da reddelim demiyoruz, müzakere edelim diyoruz” dedi. Münih’te yapılacak NATO zirvesinde TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rum Lider Nicos Anastasiadis’in aynı masada olacağına, diğer taraftan Türkiyeli sporcularla Kıbrıslı Rum sporcuların maç yaptığına işaret eden Akansoy, “Kıbrıslı Türkler nerededir? Bizim istediğimiz Kıbrıslı Türkler ile Kıbrıslı Rumların eşit statüde, AB içinde varlıklarını sürdürebilmesidir” ifadelerini kullandı.

Meclis Genel Kurulu'nda “Son siyasi gelişmeler” konulu güncel konuşma yapan CTP Milletvekili Asım Akansoy sözlerine, Abdullah Korkmazhan’ın Türkiye’ye alınmamasını değerlendirerek başladı.

Bugüne kadar aynı gerekçe ile Türkiye’ye alınmayan KKTC vatandaşlarının isimlerini sayan Akansoy, bunun Kıbrıslı Türklerin "sinir uçları ile oyn

amak" olduğunu ifade etti.

Arıklı’nın açıklamalarının gerilimi daha da artırdığını söyleyen Akansoy, “Sanki biz bu insanların neden Türkiye’ye alınmadığını bilmiyoruz. Biri bana açıklasın Ali Bizden, Okan Dağlı, Ahmet Cavit  An ne yaptı, ne dedi de alınmadı?” diye sordu.

Akansoy, “Mesele açıktır. Kıbrıslı Türk aydınlara yönelik, geçmişte olduğu gibi, bir tavır vardır. Sayın Erhan Arıklı bilmelidir ki, TC’deki iktidar değişirse ve sıra kendilerine gelirse biz onları da savunacağız. Bizim kitabımızda çatışma yoktur” şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Kıbrıs’ta Güven Yaratıcı Önlemler (GYÖ) ile ilgili “zulüm artırıcı” ifadesini kullanmasını değerlendiren Akansoy, GYÖ’lere Kıbrıslı Türklerin ihtiyacı olduğu görüşünü ortaya koyarak, “GYÖ’leri toptan kabul edelim ya da reddelim demiyoruz, müzakere edelim diyoruz” dedi.

Münih’te yapılacak NATO zirvesinde TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rum Lider Nicos Anastasiadis’in aynı masada olacağına, diğer taraftan Türkiyeli sporcularla Kıbrıslı Rum sporcuların maç yaptığına işaret eden Akansoy, “Kıbrıslı Türkler nerededir? Bizim istediğimiz Kıbrıslı Türkler ile Kıbrıslı Rumların eşit statüde, AB içinde varlıklarını sürdürebilmesidir” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.