Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

Arıklı: ‘Türkiye işgalci' diyecekler ve Türkiye buna ‘eyvallah’ diyecek! Böyle bir şey olabilir mi?

GÜNCEL 28.06.2022 - 16:02, Güncelleme: 29.08.2022 - 13:21
 

Arıklı: ‘Türkiye işgalci' diyecekler ve Türkiye buna ‘eyvallah’ diyecek! Böyle bir şey olabilir mi?

Meclis'te CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe’nin bazı KKTC vatandaşlarının TC’ye alınmaması üzerine yaptığı değerlendirmelere yanıt vermek için söz alan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, her devletin kendi güvenlik gerekçeleri ile başka ülke vatandaşlarını sınırları içine almama hakkı bulunduğunu söyledi. Konuyla ilgili bir hukuk bürosundan aldığı görüşü okuyan Arıklı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne göre de Devletlerin sınır dışı etme kararı verebileceğini kaydetti. Arıklı, “Türkiye Cumhuriyeti bu konuda kendi kararını kendi verir, birileri ‘Türkiye işgalci, Türk askeri işgalci’ diyecek ve Türkiye bunu diyenlere karşı ‘eyvallah’ diyecek. Böyle bir şey olabilir mi? Hiçbir devlet kendisi için bu ifadeleri kullanan kişileri ilelebet mazur göremez. Dolayısıyla bu karar tamamen kendi güvenliği ile alakalı bir konudur. Biz Türkiye’ye neden bu vatandaşları almıyorsun diyemeyiz. Bizim de deport ettiğimiz TC vatandaşları vardır sudan gerekçelerle. Bu konunun speküle edilmesi doğru değil” diye konuştu.

Meclis'te CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe’nin bazı KKTC vatandaşlarının TC’ye alınmaması üzerine yaptığı değerlendirmelere yanıt vermek için söz alan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, her devletin kendi güvenlik gerekçeleri ile başka ülke vatandaşlarını sınırları içine almama hakkı bulunduğunu söyledi.

Konuyla ilgili bir hukuk bürosundan aldığı görüşü okuyan Arıklı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne göre de Devletlerin sınır dışı etme kararı verebileceğini kaydetti.

Arıklı, “Türkiye Cumhuriyeti bu konuda kendi kararını kendi verir, birileri ‘Türkiye işgalci, Türk askeri işgalci’ diyecek ve Türkiye bunu diyenlere karşı ‘eyvallah’ diyecek. Böyle bir şey olabilir mi? Hiçbir devlet kendisi için bu ifadeleri kullanan kişileri ilelebet mazur göremez. Dolayısıyla bu karar tamamen kendi güvenliği ile alakalı bir konudur. Biz Türkiye’ye neden bu vatandaşları almıyorsun diyemeyiz. Bizim de deport ettiğimiz TC vatandaşları vardır sudan gerekçelerle. Bu konunun speküle edilmesi doğru değil” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.