Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

Bilinen en uzun koronavirüs enfeksiyonu rekoru 505 gün oldu

CoronaVirüs 22.04.2022 - 11:41, Güncelleme: 29.08.2022 - 13:21
 

Bilinen en uzun koronavirüs enfeksiyonu rekoru 505 gün oldu

İngiltere'de bir kişinin 16 aydan fazla bir süre corona virüs ile mücadele ettiği ortaya çıktı. Doktorlar, söz konusu kişinin 505 gün ile kaydedilen en uzun corona virüs vakası olduğunu söyledi. İngiltere’de yaşayan bir kişinin 505 gün boyunca corona virüs ile mücadele ettiği açıklandı. İsmi açıklanmayan kişinin 2020 yılının başlarında Covid-19’a yakalandığı, daha sonra 16 aydan fazla bir süre virüs ile mücadele ederek hayatını kaybettiği belirtildi. 505 gün boyunca yapılan 50 testin tamamının pozitif çıktığını belirten doktorlar ise, söz konusu kişinin kayıtlara geçen en uzun corona virüs vakası olduğuna inandıklarını söyledi. King's College London ve Londra Guy's and St Thomas Hastanesi'ndeki doktorlar yaptıkları açıklamada, söz konusu hastanın bağışıklık sisteminin tamamen çöktüğünü belirtirken, yapılan analizlerde hastada kalıcı enfeksiyon meydana geldiğini aktardı. Yaşanan durumun uzun Covid’den farklı olduğunu aktaran Dr. Luke Blagdon Snell, durumu Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Kongresi'nde anlatacağını söyledi. Snell, "Hastaya yapılan sürüntü testlerinin her biri, her defasında pozitif çıktı. Hastanın testi hiçbir zaman negatif çıkmadı. Bu durumun sürekli bir enfeksiyon olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

İngiltere'de bir kişinin 16 aydan fazla bir süre corona virüs ile mücadele ettiği ortaya çıktı. Doktorlar, söz konusu kişinin 505 gün ile kaydedilen en uzun corona virüs vakası olduğunu söyledi.
İngiltere’de yaşayan bir kişinin 505 gün boyunca corona virüs ile mücadele ettiği açıklandı.

İsmi açıklanmayan kişinin 2020 yılının başlarında Covid-19’a yakalandığı, daha sonra 16 aydan fazla bir süre virüs ile mücadele ederek hayatını kaybettiği belirtildi.

505 gün boyunca yapılan 50 testin tamamının pozitif çıktığını belirten doktorlar ise, söz konusu kişinin kayıtlara geçen en uzun corona virüs vakası olduğuna inandıklarını söyledi.

King's College London ve Londra Guy's and St Thomas Hastanesi'ndeki doktorlar yaptıkları açıklamada, söz konusu hastanın bağışıklık sisteminin tamamen çöktüğünü belirtirken, yapılan analizlerde hastada kalıcı enfeksiyon meydana geldiğini aktardı.

Yaşanan durumun uzun Covid’den farklı olduğunu aktaran Dr. Luke Blagdon Snell, durumu Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Kongresi'nde anlatacağını söyledi.

Snell, "Hastaya yapılan sürüntü testlerinin her biri, her defasında pozitif çıktı. Hastanın testi hiçbir zaman negatif çıkmadı. Bu durumun sürekli bir enfeksiyon olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.