Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

CTP Milletvekili Barçın: Maliye Bakanlığı, asgari ücretin altında 4 bin 545 TL’ye işçi çalıştırıyor

GÜNCEL 28.06.2022 - 16:30, Güncelleme: 29.08.2022 - 13:21
 

CTP Milletvekili Barçın: Maliye Bakanlığı, asgari ücretin altında 4 bin 545 TL’ye işçi çalıştırıyor

CTP Milletvekili Devrim Barçın Meclis'te “Hayat Pahalılığı hesaplamasındaki hatalar ve taşeron şirket çalışanlarının gasp edilen hakları” konulu konuşma yaptı. Saptanan asgari ücretten daha az bir ücret ödenemeyeceğine vurgu yapan Barçın, bundan az ücret ödeyen herhangi bir işverenin suç işlemiş sayıldığını vurguladı ve Hükümetin bireysel anlaşma yaptığı taşeron şirket çalışanlarını asgari ücretin altında bir ücrete çalıştırdığını savundu. Maliye Bakanlığı’nın taşeron şirketlerle anlaşmazlık yaşadığı için taşeron şirketlerde çalışan işçilerle bireysel olarak anlaştığını ve bu kişilerden kendi yatırımlarını yapmasını istediğini anlatan Barçın, çalışanın kendi yatırımını yapması halinde eline 4 bin 545 TL kalacağını aktardı. “Maliye Bakanlığı, asgari ücretin altında 4 bin 545 TL’ye işçi çalıştırıyor” diyen Devrim Barçın, bu kişilerin bu ürete geçinemeyeceği için yatırım da yapmadığını öne sürdü. Bu şekilde, devletin kaçak ve yatırımsız işçi çalıştırdığını savunan Barçın, “CTP iktidara geldiğinde hepiniz yargılanacaksınız” dedi. Hayat Pahalılığı hesaplamasında da hatalar yapıldığını ifade eden Barçın, okul harçları, GSM operatörleri gibi kalemlerin doğru zamanlarda yansıtılmadığını ve bu şekilde Hayat Pahalılığı ödeneğinden “çalındığını” söyledi. Başbakan Ünal Üstel ile Ekonomik Örgütler Platformu (EÖP) arasında kara sınır kapılarındaki hizmetlerin çağdaş ölçülere uygun olarak yönetilmesi ve sürdürülmesi amacıyla imzalanan protokole de değinen ve bu protokolü “skandal” olarak niteleyen Barçın, protokole göre kara kapılarının tüm işletme haklarının EÖP tarafından kurulacak şirkete verileceğini söyledi. Barçın, “Kara sınır kapıları, Başbakan tarafından olmayan bir şirkete peşkeş çekiliyor. Bir protokolle tüm işletme hakları kurulmamış bir şirkete peşkeş çekildi” dedi.

CTP Milletvekili Devrim Barçın Meclis'te “Hayat Pahalılığı hesaplamasındaki hatalar ve taşeron şirket çalışanlarının gasp edilen hakları” konulu konuşma yaptı.

Saptanan asgari ücretten daha az bir ücret ödenemeyeceğine vurgu yapan Barçın, bundan az ücret ödeyen herhangi bir işverenin suç işlemiş sayıldığını vurguladı ve Hükümetin bireysel anlaşma yaptığı taşeron şirket çalışanlarını asgari ücretin altında bir ücrete çalıştırdığını savundu.

Maliye Bakanlığı’nın taşeron şirketlerle anlaşmazlık yaşadığı için taşeron şirketlerde çalışan işçilerle bireysel olarak anlaştığını ve bu kişilerden kendi yatırımlarını yapmasını istediğini anlatan Barçın, çalışanın kendi yatırımını yapması halinde eline 4 bin 545 TL kalacağını aktardı.

“Maliye Bakanlığı, asgari ücretin altında 4 bin 545 TL’ye işçi çalıştırıyor” diyen Devrim Barçın, bu kişilerin bu ürete geçinemeyeceği için yatırım da yapmadığını öne sürdü. Bu şekilde, devletin kaçak ve yatırımsız işçi çalıştırdığını savunan Barçın, “CTP iktidara geldiğinde hepiniz yargılanacaksınız” dedi.

Hayat Pahalılığı hesaplamasında da hatalar yapıldığını ifade eden Barçın, okul harçları, GSM operatörleri gibi kalemlerin doğru zamanlarda yansıtılmadığını ve bu şekilde Hayat Pahalılığı ödeneğinden “çalındığını” söyledi.

Başbakan Ünal Üstel ile Ekonomik Örgütler Platformu (EÖP) arasında kara sınır kapılarındaki hizmetlerin çağdaş ölçülere uygun olarak yönetilmesi ve sürdürülmesi amacıyla imzalanan protokole de değinen ve bu protokolü “skandal” olarak niteleyen Barçın, protokole göre kara kapılarının tüm işletme haklarının EÖP tarafından kurulacak şirkete verileceğini söyledi.

Barçın, “Kara sınır kapıları, Başbakan tarafından olmayan bir şirkete peşkeş çekiliyor. Bir protokolle tüm işletme hakları kurulmamış bir şirkete peşkeş çekildi” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.