Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

Ekim ayında kullanıma hazır olması planlanıyor

29.06.2022 - 21:47, Güncelleme: 29.08.2022 - 13:21
 

Ekim ayında kullanıma hazır olması planlanıyor

En yaygın olarak kullanılan Koronavirüs aşısının yapımcıları olan iki ortak, Omicron varyantına ve onun alt varyasyonlarına karşı daha iyi koruma sağlamak için yerleşik aşılarının geliştirilmiş versiyonlarını tartışıyorlar. Reuters’ın haberine göre; salı günü ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) danışmanları, corona virüsünün yakın zamanda dolaşan varyantlarıyla mücadele etmek için bu sonbaharda Koronavirüs güçlendirici atışların tasarımında bir değişiklik önerdi. FDA’nın Aşılar ve İlgili Biyolojik Ürünler Danışma Komitesi de corona virüsünün Omicron varyantını hedefleyen bir bileşen içermesi gerektiğini 19’a 2 oyla kabul etti. FDA, güçlendiricilerin nasıl olması gerektiğine önümüzdeki günlerde karar verecek. EKİM AYINDA KULLANIMA HAZIR OLMASI PLANLANIYOR Toplantıda Pfizer, Moderna ve Novavax veriler sundu. Her üç şirket de BA.1 Omicron varyantıyla mücadele etmek için güncellenen aşılarının sürümlerini test ediyor. Pfizer, kendisinin ve ortağı BioNTech’in halihazırda önemli miktarda BA.1 aşısına sahip olduğunu ve BA.4 ve BA.5’i hedefleyen büyük miktarda aşı üretmeye hazırlandığını söyledi. Her ikisinin de ekim ayı başlarında kullanıma hazır olabileceğini belirttiler. Konuyu ele alan Dünya Sağlık Örgütü danışma komitesini temsil eden Dr. Kanta Subbarao da “Buradaki amacımız, dolaşımdaki ve ortaya çıkan varyantlara karşı daha geniş bir bağışıklık sağlamak” dedi ve virüsün evrimindeki belirsizlik nedeniyle sonbaharda hangi varyantın dolaşımda olabileceğini eşleştirmeye çalışmanın zor olduğunu belirtti.

En yaygın olarak kullanılan Koronavirüs aşısının yapımcıları olan iki ortak, Omicron varyantına ve onun alt varyasyonlarına karşı daha iyi koruma sağlamak için yerleşik aşılarının geliştirilmiş versiyonlarını tartışıyorlar.

Reuters’ın haberine göre; salı günü ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) danışmanları, corona virüsünün yakın zamanda dolaşan varyantlarıyla mücadele etmek için bu sonbaharda Koronavirüs güçlendirici atışların tasarımında bir değişiklik önerdi.

FDA’nın Aşılar ve İlgili Biyolojik Ürünler Danışma Komitesi de corona virüsünün Omicron varyantını hedefleyen bir bileşen içermesi gerektiğini 19’a 2 oyla kabul etti. FDA, güçlendiricilerin nasıl olması gerektiğine önümüzdeki günlerde karar verecek.

EKİM AYINDA KULLANIMA HAZIR OLMASI PLANLANIYOR

Toplantıda Pfizer, Moderna ve Novavax veriler sundu. Her üç şirket de BA.1 Omicron varyantıyla mücadele etmek için güncellenen aşılarının sürümlerini test ediyor.

Pfizer, kendisinin ve ortağı BioNTech’in halihazırda önemli miktarda BA.1 aşısına sahip olduğunu ve BA.4 ve BA.5’i hedefleyen büyük miktarda aşı üretmeye hazırlandığını söyledi. Her ikisinin de ekim ayı başlarında kullanıma hazır olabileceğini belirttiler.

Konuyu ele alan Dünya Sağlık Örgütü danışma komitesini temsil eden Dr. Kanta Subbarao da “Buradaki amacımız, dolaşımdaki ve ortaya çıkan varyantlara karşı daha geniş bir bağışıklık sağlamak” dedi ve virüsün evrimindeki belirsizlik nedeniyle sonbaharda hangi varyantın dolaşımda olabileceğini eşleştirmeye çalışmanın zor olduğunu belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.