Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

İhracata yönelik tütün ekimine başlandı

GÜNCEL 08.05.2022 - 17:52, Güncelleme: 29.08.2022 - 13:21
 

İhracata yönelik tütün ekimine başlandı

Karpaz’dan sonra Balıkesir bölgesinde tütün ekimine başlandı.
İhracata yönelik yapılmaya başlanan tütün ekimi, Mesarya’da alternatif bir ürün olarak öne çıkıyor. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz,Balıkesir’de başlatılan tütün ekimini yerinde inceleyerek, bilgi aldı. Balıkesir’de yaklaşık  150 dönüm alanda yer alan tütün ekimine ,  Karpaz Tütün Kooperatifi ile sözleşmeli üretim olarak başlandı. Ekimi yapılan tütünde,  yerli çeşit kullanıldı. Bafra Gıda Direktörü Gazi Akıncı önderliğinde 22 ailenin biraraya gelerek, başlattığı tütün üretimi,  Mesarya bölgesi için örnek bir model teşkil ediyor.  
Karpaz’dan sonra Balıkesir bölgesinde tütün ekimine başlandı.

İhracata yönelik yapılmaya başlanan tütün ekimi, Mesarya’da alternatif bir ürün olarak öne çıkıyor.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz,Balıkesir’de başlatılan tütün ekimini yerinde inceleyerek, bilgi aldı.

Balıkesir’de yaklaşık  150 dönüm alanda yer alan tütün ekimine ,  Karpaz Tütün Kooperatifi ile sözleşmeli üretim olarak başlandı. Ekimi yapılan tütünde,  yerli çeşit kullanıldı.

Bafra Gıda Direktörü Gazi Akıncı önderliğinde 22 ailenin biraraya gelerek, başlattığı tütün üretimi,  Mesarya bölgesi için örnek bir model teşkil ediyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.