Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

KKTC-TC Serbest Ticaret Antlaşması’nın gerçekleşmesi konuları masaya yatırıldı

GÜNCEL 24.01.2022 - 20:50, Güncelleme: 29.08.2022 - 13:21
 

KKTC-TC Serbest Ticaret Antlaşması’nın gerçekleşmesi konuları masaya yatırıldı

 Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, görev süresi yakında sona erecek olan Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Hayrettin Yücel’i kabul ederek görüştü. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre kabulde, KKTC-TC arasında  ticaret ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için acil ve önem arz eden hususlarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede, KKTC-TC arasındaki dış ticarette kullanılan belge ve sertifikaların kaldırılması veya en aza indirilmesi, ortak gümrük kapısı uygulanmasına geçilmesi, kamu ihalelerinde KKTC ve TC ürünlerinin karşılıklı olarak yerli malı fiyat avantajından faydalanması konularının yanı sıra, KKTC ile TC arasındaki ticaretin Türk lirası üzerinden olması ve KKTC-TC Serbest Ticaret Antlaşması’nın gerçekleşmesi konuları masaya yatırıldı.

 Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, görev süresi yakında sona erecek olan Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Hayrettin Yücel’i kabul ederek görüştü.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre kabulde, KKTC-TC arasında  ticaret ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için acil ve önem arz eden hususlarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede, KKTC-TC arasındaki dış ticarette kullanılan belge ve sertifikaların kaldırılması veya en aza indirilmesi, ortak gümrük kapısı uygulanmasına geçilmesi, kamu ihalelerinde KKTC ve TC ürünlerinin karşılıklı olarak yerli malı fiyat avantajından faydalanması konularının yanı sıra, KKTC ile TC arasındaki ticaretin Türk lirası üzerinden olması ve KKTC-TC Serbest Ticaret Antlaşması’nın gerçekleşmesi konuları masaya yatırıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.