Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu: Nisan faturalarında indirim için çalışma yapıyoruz

GÜNCEL 06.05.2022 - 11:06, Güncelleme: 29.08.2022 - 13:21
 

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu: Nisan faturalarında indirim için çalışma yapıyoruz

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, elektrik faturalarına yansıyan ‘Yakıt Değişim Bedeli’nin kaldırılması için Bakanlar Kurulu’na öneri yapıldığını açıkladı. BRT’de “ManşetArtı” programına katılan Maliye Bakanı Amcaoğlu, KIB-TEK konusunda açıklamalarda bulundu. Nisan ayı faturalarına yansıyan Yakıt Değişim Bedeli’nin kaldırılması için KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun gereken değişikliği yaptığını ifade eden Amcaoğlu, düzenlemenin Bakanlar Kurulu’na sunulacağını ve onaylanmasının ardından yürürlüğe gireceğini söyledi. Bakan Amcaoğlu, elektrik tarifelerine yönelik çalışmaların da sürdüğünü dile getirerek, Mart faturalarında yapılan indirim benzeri bir düzenlemenin Nisan faturalarında da devam etmesi yönünde çalışma yaptıklarını açıkladı. KIB-TEK konusunda atılması gereken adımlar olduğunun altını çizen Amcaoğlu, kısa-orta ve uzun vadeli programların mutlaka hayata geçirileceğini vurguladı. Maliye Bakanı Amcaoğlu, KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun yapısına ilişkin soru üzerine de, “çalışma arkadaşları konusunda gereken düzenleme mutlaka yapılacaktır. Bunun için yeni hükümeti beklemeye gerek yok, mevcut hükümetle de gerekli adımlar atılacaktır” dedi.

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, elektrik faturalarına yansıyan ‘Yakıt Değişim Bedeli’nin kaldırılması için Bakanlar Kurulu’na öneri yapıldığını açıkladı.

BRT’de “ManşetArtı” programına katılan Maliye Bakanı Amcaoğlu, KIB-TEK konusunda açıklamalarda bulundu.

Nisan ayı faturalarına yansıyan Yakıt Değişim Bedeli’nin kaldırılması için KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun gereken değişikliği yaptığını ifade eden Amcaoğlu, düzenlemenin Bakanlar Kurulu’na sunulacağını ve onaylanmasının ardından yürürlüğe gireceğini söyledi.

Bakan Amcaoğlu, elektrik tarifelerine yönelik çalışmaların da sürdüğünü dile getirerek, Mart faturalarında yapılan indirim benzeri bir düzenlemenin Nisan faturalarında da devam etmesi yönünde çalışma yaptıklarını açıkladı.

KIB-TEK konusunda atılması gereken adımlar olduğunun altını çizen Amcaoğlu, kısa-orta ve uzun vadeli programların mutlaka hayata geçirileceğini vurguladı.

Maliye Bakanı Amcaoğlu, KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun yapısına ilişkin soru üzerine de, “çalışma arkadaşları konusunda gereken düzenleme mutlaka yapılacaktır. Bunun için yeni hükümeti beklemeye gerek yok, mevcut hükümetle de gerekli adımlar atılacaktır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.