Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

Meclis Genel Kurulu'nun bir sonraki toplantısı yarın saat 16.00'da yapılacak

GÜNCEL 12.05.2022 - 20:06, Güncelleme: 29.08.2022 - 13:21
 

Meclis Genel Kurulu'nun bir sonraki toplantısı yarın saat 16.00'da yapılacak

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ünal Üstel'in kurduğu yeni UBP-DP-YDP kabine listesi Cumhuriyet Meclisi Olağan Genel Kurulu'nda sunuldu.  Genel Kurul bugün saat 19.00'da Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre başkanlığında olağanüstü toplanma kararı aldı. Genel Kurul toplantısına ana muhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile Halkın Partisi (HP) katılım göstermedi. Katip, Üstel'in kurduğu Bakanlar Kurulu listesini okuyarak tam katılım gösteren Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile Demokrat Parti (DP) milletvekillerinin bilgisine sundu. Alınan kararlar uyarınca, hükümet programının 13 Mayıs Cuma (yarın) Cumhuriyet Meclisi'nde toplanacak olana Genel Kurulu'nda okunacak. Milletvekillerine sunulan bu karara ise oy birliği ile onay verildi.  Meclis Başkanı Zorlu Töre, yeni hükümetin ülkeye hayırlı olmasını temennisinde bulundu. Üstel'in UBP-DP-YDP kabinesindeki görev dağılımı ise şu şekilde: Başbakan: Ünal Üstel Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı: Fikri Ataoğlu Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı: Erhan Arıklı, Dışişleri Bakanı: Tahsin Ertuğruloğlu Maliye Bakanı: Sunat Atun İçişleri Bakanı: Ziya Öztürkler Milli Eğitim Bakanı: Nazım Çavuşoğlu Ekonomi ve Enerji Bakanı: Olgun Amcaoğlu Sağlık Bakanı: İzlem Gürçağ Altuğra Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı: Dursun Oğuz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Hasan Taçoy

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ünal Üstel'in kurduğu yeni UBP-DP-YDP kabine listesi Cumhuriyet Meclisi Olağan Genel Kurulu'nda sunuldu. 

Genel Kurul bugün saat 19.00'da Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre başkanlığında olağanüstü toplanma kararı aldı. Genel Kurul toplantısına ana muhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile Halkın Partisi (HP) katılım göstermedi.

Katip, Üstel'in kurduğu Bakanlar Kurulu listesini okuyarak tam katılım gösteren Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile Demokrat Parti (DP) milletvekillerinin bilgisine sundu.

Alınan kararlar uyarınca, hükümet programının 13 Mayıs Cuma (yarın) Cumhuriyet Meclisi'nde toplanacak olana Genel Kurulu'nda okunacak. Milletvekillerine sunulan bu karara ise oy birliği ile onay verildi. 

Meclis Başkanı Zorlu Töre, yeni hükümetin ülkeye hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

Üstel'in UBP-DP-YDP kabinesindeki görev dağılımı ise şu şekilde:

Başbakan: Ünal Üstel

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı: Fikri Ataoğlu

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı: Erhan Arıklı,

Dışişleri Bakanı: Tahsin Ertuğruloğlu

Maliye Bakanı: Sunat Atun

İçişleri Bakanı: Ziya Öztürkler

Milli Eğitim Bakanı: Nazım Çavuşoğlu

Ekonomi ve Enerji Bakanı: Olgun Amcaoğlu

Sağlık Bakanı: İzlem Gürçağ Altuğra

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı: Dursun Oğuz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Hasan Taçoy

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.