Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

Mersinlik yangınının çıkış nedenleri ile ilgili Meclis araştırması özel bir komite tarafından yürütülecek

GÜNCEL 28.06.2022 - 15:42, Güncelleme: 29.08.2022 - 13:21
 

Mersinlik yangınının çıkış nedenleri ile ilgili Meclis araştırması özel bir komite tarafından yürütülecek

Meclis Genel Kurulu'nda, “21 Haziran 2022 Tarihinde Meydana Gelen Mersinlik Bölgesindeki Orman  Yangınının Çıkış Nedeni veya Nedenleri ile ilgili Meclis Araştırması Açılması Önergesi”, ardından ise Meclis araştırması görevinin oluşturulacak özel bir komite tarafından yürütülmesi oy birliği ile kabul edildi. Meclis Genel Kurulu’nun yaz tatili öncesi son birleşimi devam ediyor. Anayasa gereği, Haziran ayı sonuna kadar çalışan ve Ekim ayının ilk iş günü kendiliğinden toplanan Cumhuriyet Meclisi, yaz aylarında Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı, Bakanlar Kurulu veya en az on milletvekilinin istemi üzerine olağanüstü toplantıya çağrılabiliyor. Bugünkü oturumda ilk olarak, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Meclis Grubu, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Meclis Grubu, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) ve Demokrat Parti (DP) tarafından sunulan “21 Haziran 2022 Tarihinde Meydana Gelen Mersinlik Bölgesindeki Orman  Yangınının Çıkış Nedeni veya Nedenleri ile ilgili Meclis Araştırması Açılması Önergesi” oy birliği ile kabul edildi. Konuyla ilgili Meclis araştırması görevi oluşturulacak özel bir komite tarafından yürütülecek. Öte yandan, ilgili önerge ilk olarak  CTP Başkanı ve Lefkoşa Milletveki Tufan Erhürman tarafından sunulmuş, ardından ise tüm partiler ortak olmuştu.

Meclis Genel Kurulu'nda, “21 Haziran 2022 Tarihinde Meydana Gelen Mersinlik Bölgesindeki Orman  Yangınının Çıkış Nedeni veya Nedenleri ile ilgili Meclis Araştırması Açılması Önergesi”, ardından ise Meclis araştırması görevinin oluşturulacak özel bir komite tarafından yürütülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Meclis Genel Kurulu’nun yaz tatili öncesi son birleşimi devam ediyor. Anayasa gereği, Haziran ayı sonuna kadar çalışan ve Ekim ayının ilk iş günü kendiliğinden toplanan Cumhuriyet Meclisi, yaz aylarında Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı, Bakanlar Kurulu veya en az on milletvekilinin istemi üzerine olağanüstü toplantıya çağrılabiliyor.

Bugünkü oturumda ilk olarak, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Meclis Grubu, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Meclis Grubu, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) ve Demokrat Parti (DP) tarafından sunulan “21 Haziran 2022 Tarihinde Meydana Gelen Mersinlik Bölgesindeki Orman  Yangınının Çıkış Nedeni veya Nedenleri ile ilgili Meclis Araştırması Açılması Önergesi” oy birliği ile kabul edildi. Konuyla ilgili Meclis araştırması görevi oluşturulacak özel bir komite tarafından yürütülecek. Öte yandan, ilgili önerge ilk olarak  CTP Başkanı ve Lefkoşa Milletveki Tufan Erhürman tarafından sunulmuş, ardından ise tüm partiler ortak olmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.