Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

Portakal Kabuğu faydaları nelerdir, yenir mi?

GÜNCEL 15.05.2022 - 19:37, Güncelleme: 29.08.2022 - 13:21
 

Portakal Kabuğu faydaları nelerdir, yenir mi?

Portakal kabuğunu ne yazık ki pek çoğumuz atıyoruzdur. Ancak en az kendisi kadar şifalı olan portakal kabuğunun birazdan paylaşacağımız faydalarını sıraladığımızda, siz de bunun bir hata olduğunu fark edeceksinizdir.
Portakal Kabuğu Faydaları  Aşağıdakiler de dahil olmak üzere portakal kabuğu yemenin birkaç faydası vardır: Kilo vermeye yardımcı olur Alerjilerin şiddetini hafifletir Bağışıklık sistemini güçlendirir Yaşlılık lekelerini ve kırışıklıkları önler Kan basıncını düşürür Cilt bakımında kullanılır  E vitamini ve birçok benzersiz antioksidanla dolu olan iç kabukları doğrudan cilde uygulamak, iltihaplı durumları temizleyebilir, aynı zamanda kırışıklıkları ve yaşlılık lekelerini önlemeye yardımcı olur. Alerjiye iyi gelir  Portakal kabuğundaki aktif bileşiklerin bağışıklık sistemi üzerindeki düzenleyici etkisi, alerjik reaksiyonları baskılayabilir ve vücudunuzun savunması üzerindeki baskıyı azaltabilir. Kolesterol seviyesini düzenler  İyi lif seviyeleri ve zengin farklı besinler ile bu kabukları yemek, kardiyovasküler sağlığınıza büyük bir destek sağlayabilir, kan basıncını düşürmeye ve kolesterol birikimini önlemeye yardımcı olabilir. Astıma iyi gelir  Portakal kabuğu ekstresini çayda veya toz halinde içerken, solunum yollarındaki iltihabı yatıştırabilir.
Portakal kabuğunu ne yazık ki pek çoğumuz atıyoruzdur. Ancak en az kendisi kadar şifalı olan portakal kabuğunun birazdan paylaşacağımız faydalarını sıraladığımızda, siz de bunun bir hata olduğunu fark edeceksinizdir.

Portakal Kabuğu Faydaları 

Aşağıdakiler de dahil olmak üzere portakal kabuğu yemenin birkaç faydası vardır:

Kilo vermeye yardımcı olur

Alerjilerin şiddetini hafifletir

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Yaşlılık lekelerini ve kırışıklıkları önler

Kan basıncını düşürür

Cilt bakımında kullanılır 

E vitamini ve birçok benzersiz antioksidanla dolu olan iç kabukları doğrudan cilde uygulamak, iltihaplı durumları temizleyebilir, aynı zamanda kırışıklıkları ve yaşlılık lekelerini önlemeye yardımcı olur.

Alerjiye iyi gelir 

Portakal kabuğundaki aktif bileşiklerin bağışıklık sistemi üzerindeki düzenleyici etkisi, alerjik reaksiyonları baskılayabilir ve vücudunuzun savunması üzerindeki baskıyı azaltabilir.

Kolesterol seviyesini düzenler 

İyi lif seviyeleri ve zengin farklı besinler ile bu kabukları yemek, kardiyovasküler sağlığınıza büyük bir destek sağlayabilir, kan basıncını düşürmeye ve kolesterol birikimini önlemeye yardımcı olabilir.

Astıma iyi gelir 

Portakal kabuğu ekstresini çayda veya toz halinde içerken, solunum yollarındaki iltihabı yatıştırabilir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.