Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

Rauf Denktaş, Dünya Sanat Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

KÜLTÜR - SANAT 14.04.2022 - 18:58, Güncelleme: 29.08.2022 - 13:21
 

Rauf Denktaş, Dünya Sanat Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Rauf Denktaş Eğitim Vakfı (RADEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Rauf Denktaş, 14 Nisan “Dünya Sanat Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında her yıl kutlanan ve aynı zamanda dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sanatçılarından birisi sayılan Leonardo Da Vinci’nin doğum günü olan 14 Nisan’ı bu yıl çok daha gururlu bir şekilde kutladıklarını aktaran Denktaş, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin o toplumun icra ettiği sanatsal faaliyetlerle doğru orantılı olduğunu ifade etti. Denktaş, “Tam da bu bağlamda son derece gururlu ve aynı zamanda da mutluyuz çünkü Şubat ayında RADEV bünyesinde faaliyete geçirdiğimiz Lefkoşa’da Sahne projemizi, Kıbrıs Türk halkının hizmetine sunmuş bulunuyoruz” diye konuştu. Rauf Denktaş “Sanat ve sanatçı toplumun aynasıdır. Sanatçı elbette yaşadığı toplumdan ilham alır, onunla kurduğu bağdan etkilenir. Dolayısıyla ülkedeki sanatsal faaliyetlerin motivasyonu yine sanatçı-toplum ilişkisinin doğru noktalarda olmasıyla daha ileriye gider. Bunun için de RADEV olarak ülkedeki sanata ve sanatçıya olan desteğimiz artarak sürecektir” dedi. Denktaş, Lefkoşa’nın en simge kurumlarından birisi olan Eski Mısırlızade Sineması’nda hayat bulan “Lefkoşa’da Sahne” projesinin bu bağlamda RADEV’in ilk ürünü olduğu ama bunun son olmayacağını kaydederek “Başta Lefkoşalılar olmak üzere tüm Kıbrıs’ın Lefkoşa’da Sahne projesine sahip çıktığını, projenin sanat dünyasına yeni bir ivme kazandırdığını mutlulukla gözlemliyoruz. Bir toplum kültürel mirasına sahip çıkıp onu gelecek kuşaklara aktardığı ölçüde başarılı olur. Bizler RADEV olarak bu felsefeyle yola çıktık ve amacımız toplumun her kesiminin, kendi ifade özgürlüğünü en iyi şekilde sanat yoluyla aktarmasına olanak sağlamak, özellikle de genç sanatçılarımızın yolunu açmaktır. RADEV olarak her zaman bu yolda en ileride bulunmaya devam edeceğiz. Tüm bunların ışığında başta tüm sanat camiamız olmak üzere, tüm toplumun Dünya Sanat Gününü kutlarız.”

Rauf Denktaş Eğitim Vakfı (RADEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Rauf Denktaş, 14 Nisan “Dünya Sanat Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında her yıl kutlanan ve aynı zamanda dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sanatçılarından birisi sayılan Leonardo Da Vinci’nin doğum günü olan 14 Nisan’ı bu yıl çok daha gururlu bir şekilde kutladıklarını aktaran Denktaş, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin o toplumun icra ettiği sanatsal faaliyetlerle doğru orantılı olduğunu ifade etti.

Denktaş, “Tam da bu bağlamda son derece gururlu ve aynı zamanda da mutluyuz çünkü Şubat ayında RADEV bünyesinde faaliyete geçirdiğimiz Lefkoşa’da Sahne projemizi, Kıbrıs Türk halkının hizmetine sunmuş bulunuyoruz” diye konuştu. Rauf Denktaş “Sanat ve sanatçı toplumun aynasıdır. Sanatçı elbette yaşadığı toplumdan ilham alır, onunla kurduğu bağdan etkilenir. Dolayısıyla ülkedeki sanatsal faaliyetlerin motivasyonu yine sanatçı-toplum ilişkisinin doğru noktalarda olmasıyla daha ileriye gider. Bunun için de RADEV olarak ülkedeki sanata ve sanatçıya olan desteğimiz artarak sürecektir” dedi.

Denktaş, Lefkoşa’nın en simge kurumlarından birisi olan Eski Mısırlızade Sineması’nda hayat bulan “Lefkoşa’da Sahne” projesinin bu bağlamda RADEV’in ilk ürünü olduğu ama bunun son olmayacağını kaydederek “Başta Lefkoşalılar olmak üzere tüm Kıbrıs’ın Lefkoşa’da Sahne projesine sahip çıktığını, projenin sanat dünyasına yeni bir ivme kazandırdığını mutlulukla gözlemliyoruz. Bir toplum kültürel mirasına sahip çıkıp onu gelecek kuşaklara aktardığı ölçüde başarılı olur. Bizler RADEV olarak bu felsefeyle yola çıktık ve amacımız toplumun her kesiminin, kendi ifade özgürlüğünü en iyi şekilde sanat yoluyla aktarmasına olanak sağlamak, özellikle de genç sanatçılarımızın yolunu açmaktır. RADEV olarak her zaman bu yolda en ileride bulunmaya devam edeceğiz. Tüm bunların ışığında başta tüm sanat camiamız olmak üzere, tüm toplumun Dünya Sanat Gününü kutlarız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.