Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

Tatar: Ülkemizde ve halkımızda derin iz bırakan birini kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz

07.01.2022 - 19:58, Güncelleme: 29.08.2022 - 13:21
 

Tatar: Ülkemizde ve halkımızda derin iz bırakan birini kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bugün, ABD Büyükelçisi Judith Garber’i kabul ederek Kıbrıslı Türk dağcı Birkan Uzun’un ölüm raporunun sonucu hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Tatar’a sunulan raporda; ABD’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’nce ilgili ABD yetkililerinden soruşturma sonucunun talep edildiği ve olayın kaza sonucu ölüm olduğu şeklinde sonuca varıldığı yer aldı. Büyükelçi Garber’e konu ile ilgili yardımları ve hızlı geri dönüş yaptığı için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Ülkemizde ve halkımızda derin iz bırakan birini kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz” dedi. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi M. Ergün Olgun ve Dış Basın Sorumlusu Kerem Haser hazır bulundu. Oregon, Amerika’da kayak kazasında yaşamını yitiren genç dağcı Birkan Uzun’un ölümü ile ilgili, ailesinin isteği üzerine Cumhurbaşkanlığı, ABD yetkililerinden ölüm raporunun sonucu hakkında bilgi istemişti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bugün, ABD Büyükelçisi Judith Garber’i kabul ederek Kıbrıslı Türk dağcı Birkan Uzun’un ölüm raporunun sonucu hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Tatar’a sunulan raporda; ABD’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’nce ilgili ABD yetkililerinden soruşturma sonucunun talep edildiği ve olayın kaza sonucu ölüm olduğu şeklinde sonuca varıldığı yer aldı.

Büyükelçi Garber’e konu ile ilgili yardımları ve hızlı geri dönüş yaptığı için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Ülkemizde ve halkımızda derin iz bırakan birini kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz” dedi.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi M. Ergün Olgun ve Dış Basın Sorumlusu Kerem Haser hazır bulundu.

Oregon, Amerika’da kayak kazasında yaşamını yitiren genç dağcı Birkan Uzun’un ölümü ile ilgili, ailesinin isteği üzerine Cumhurbaşkanlığı, ABD yetkililerinden ölüm raporunun sonucu hakkında bilgi istemişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.