Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

T.C. Merkez Bankası, faiz kararını açıklayacak

EKONOMİ 17.02.2022 - 11:15, Güncelleme: 29.08.2022 - 13:21
 

T.C. Merkez Bankası, faiz kararını açıklayacak

Piyasaların gözü ekonomi verilerinde. T.C. Merkez Bankası bugün saat 14.00'te faiz kararını açıklayacak
Piyasaların gözü ekonomi verilerinde. T.C. Merkez Bankası bugün saat 14.00'te faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın ikinci faiz kararı için Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanıyor. Kurul bir önceki toplantıda politika faizinde değişikliğe gitmemişti. Bu toplantıda da yüzde 14 olan politika faizini değiştirmesi öngörülmüyor. Faiz kararının yanında kurulun vereceği mesajlar da piyasalar açısından önem taşıyor. Karar metninde enflasyonla mücadele ve para politikasına ilişkin mesajlara yer verilmesi bekleniyor. Para Politikası Kurulu, faiz kararını 14.00'te açıklayacak.  Haftanın son günü 3 veri açıklanacak Cuma günü ise piyasalar ocak ayı konut satış istatistiklerini takip edecek. Şubat ayı tüketici güven endeksi de açıklanacak bir diğer veri olacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, ocak ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini yayımlayacak.
Piyasaların gözü ekonomi verilerinde. T.C. Merkez Bankası bugün saat 14.00'te faiz kararını açıklayacak

Piyasaların gözü ekonomi verilerinde. T.C. Merkez Bankası bugün saat 14.00'te faiz kararını açıklayacak.
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın ikinci faiz kararı için Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanıyor.

Kurul bir önceki toplantıda politika faizinde değişikliğe gitmemişti. Bu toplantıda da yüzde 14 olan politika faizini değiştirmesi öngörülmüyor.

Faiz kararının yanında kurulun vereceği mesajlar da piyasalar açısından önem taşıyor. Karar metninde enflasyonla mücadele ve para politikasına ilişkin mesajlara yer verilmesi bekleniyor.

Para Politikası Kurulu, faiz kararını 14.00'te açıklayacak. 

Haftanın son günü 3 veri açıklanacak

Cuma günü ise piyasalar ocak ayı konut satış istatistiklerini takip edecek.

Şubat ayı tüketici güven endeksi de açıklanacak bir diğer veri olacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, ocak ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini yayımlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.