Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

Töre: Andımızı ezbere bilmeniz ve onun gereklerini yerine getirmeniz gerekir

GÜNCEL 13.05.2022 - 16:21, Güncelleme: 29.08.2022 - 13:21
 

Töre: Andımızı ezbere bilmeniz ve onun gereklerini yerine getirmeniz gerekir

Karaoğlanoğlu İlkokulu’ndan 63 kişilik bir öğrenci grubu öğretmenleriyle birlikte Cumhuriyet Meclisi’ni ziyaret etti. Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette öğrencilere meclisin işleyişiyle ilgili bilgiler verildi Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de öğrencilerle bir araya gelerek onlara hitaben bir konuşma yaptı. Ulu Önder Atatürk’ün “Ne mutlu Türküm diyene” ifadesinin herkesin milli ülküsü olması gerektiğini söyleyen Töre, “Çocuklar bizlerin geleceğidir, büyüklerin mutluluk kaynağıdır” diye konuştu ve öğrencilerin yardımlaşmayı ve dayanışmayı hiçbir zaman eksik etmemelerini istedi.  Sevgiyi öğrenmek, kavga etmekten uzak durmak gerektiğini kaydeden Töre, “Biz bugün buralardayız. Yarın sizler geleceksiniz. Kimileriniz bu Mecliste bir çalışan olacak. Kimleriniz ise Mecliste milletvekili, Bakan, Başbakan ya da Meclis Başkanı olacak…Daima idealleriniz olmalı. Andımızı ezbere bilmeniz ve onun gereklerini yerine getirmeniz gerekir. Bizler Türk’üz ve  Atatürk’ün çocuklarıyız…” diye konuştu. Öğrencilere ziyaret kapsamında Meclis bünyesindeki Şehit Milletvekili Cengiz Ratip Kütüphanesi ve Genel Kurul Salonu gezdirilerek bilgiler verildi. 5.sınıf öğrencisi Nebahat Erdal, merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın hayattayken seslendirdiği “Benim iki bayrağım var” şiirini kürsüden okudu.  Şiir, poster olarak Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın resmi ile birlikte çocuklara hediye edildi.

Karaoğlanoğlu İlkokulu’ndan 63 kişilik bir öğrenci grubu öğretmenleriyle birlikte Cumhuriyet Meclisi’ni ziyaret etti.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette öğrencilere meclisin işleyişiyle ilgili bilgiler verildi

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de öğrencilerle bir araya gelerek onlara hitaben bir konuşma yaptı.

Ulu Önder Atatürk’ün “Ne mutlu Türküm diyene” ifadesinin herkesin milli ülküsü olması gerektiğini söyleyen Töre, “Çocuklar bizlerin geleceğidir, büyüklerin mutluluk kaynağıdır” diye konuştu ve öğrencilerin yardımlaşmayı ve dayanışmayı hiçbir zaman eksik etmemelerini istedi. 

Sevgiyi öğrenmek, kavga etmekten uzak durmak gerektiğini kaydeden Töre, “Biz bugün buralardayız. Yarın sizler geleceksiniz. Kimileriniz bu Mecliste bir çalışan olacak. Kimleriniz ise Mecliste milletvekili, Bakan, Başbakan ya da Meclis Başkanı olacak…Daima idealleriniz olmalı. Andımızı ezbere bilmeniz ve onun gereklerini yerine getirmeniz gerekir. Bizler Türk’üz ve  Atatürk’ün çocuklarıyız…” diye konuştu.

Öğrencilere ziyaret kapsamında Meclis bünyesindeki Şehit Milletvekili Cengiz Ratip Kütüphanesi ve Genel Kurul Salonu gezdirilerek bilgiler verildi.

5.sınıf öğrencisi Nebahat Erdal, merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın hayattayken seslendirdiği “Benim iki bayrağım var” şiirini kürsüden okudu. 

Şiir, poster olarak Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın resmi ile birlikte çocuklara hediye edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.