Zanlılara 7 gün tutukluluk verildi
Zanlılara 7 gün tutukluluk verildi
Ercan Havalimanı'nda meydana gelen sahte resmi evrakı tedavüle sürme suçundan tutuklanan M.A ile Q.M bugün mahkemeye çıkarıldı. Polis memuru Melisa Alpaslan mahkemede olguları aktardı.
Polis memuru, 20 Haziran 2025 tarihinde Ercan Havalimanı'nda yolcu giriş bölümü kabininde KKTCye giriş yapmak isteyen R.S’nın görevli muhaceret memurunun kendisine geliş amacını sorması üzerine telefonunda bulunan adına sahte olarak düzenlenmiş KKTC'ye ait oturum iznini gösterdiğini söyledi. Polis, yapılan soruşturmada R.S'nın eşi M.A'nin 9 yıldır KKTC’de çalışma izniyle bulunduğunu belirlediklerini açıkladı. Polis, M.A'nin ifadesinde eşini KKTC’ye getirmek istediğini, okuma yazma bilmediği için uçak biletlerini kesmesi için ise arkadaşı olan Q.M'ye 20.000 TL ödeme yaptığını, Q.M'nin de Whatsapp üzerinden kendisine bilet ve söz konusu sahtelenmiş evrağı gönderdiğini akabinde kendisinin de bu evrağı okuma yazma bilmeyen eşi R.S'ye göndererek KKTC'ye girişte göstermesi gerektiğini söylediğini anlattığını açıkladı.
Polis memuru her iki zanlının tutuklanarak soruşturma başlatıldığını, sahtelenen KKTC İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı'ndan onaylı bir noter davetiyesinin kimden ve nasıl temin edildiğiyle ilgili araştırma yapacaklarını, ve aynı zamanda mesele ile bağlantı olabilecek şahısların tespit edilmesi için soruşturma yapacaklarını belirterek, 3 gün ek süre talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Nuray Necdet, zanlıların 7 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.
(KAMALI HABER)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.