Atakom
Serena
girne belediyse
GRAND SAPHIRE

Zanlılara 7 gün tutukluluk verildi

GÜNCEL 24.06.2025 - 12:35, Güncelleme: 24.06.2025 - 12:35
 

Zanlılara 7 gün tutukluluk verildi

Ercan Havalimanı'nda meydana gelen sahte resmi evrakı tedavüle sürme suçundan tutuklanan M.A ile Q.M bugün mahkemeye çıkarıldı. Polis memuru Melisa Alpaslan mahkemede olguları aktardı.
Polis memuru, 20 Haziran 2025 tarihinde Ercan Havalimanı'nda yolcu giriş bölümü kabininde KKTCye giriş yapmak isteyen R.S’nın görevli muhaceret memurunun kendisine geliş amacını sorması üzerine telefonunda bulunan adına sahte olarak düzenlenmiş KKTC'ye ait oturum iznini gösterdiğini söyledi. Polis, yapılan soruşturmada R.S'nın eşi M.A'nin 9 yıldır KKTC’de çalışma izniyle bulunduğunu belirlediklerini açıkladı. Polis, M.A'nin ifadesinde eşini KKTC’ye getirmek istediğini, okuma yazma bilmediği için uçak biletlerini kesmesi için ise  arkadaşı olan Q.M'ye 20.000 TL ödeme yaptığını, Q.M'nin de Whatsapp üzerinden kendisine bilet ve söz konusu sahtelenmiş evrağı gönderdiğini akabinde kendisinin de bu evrağı okuma yazma bilmeyen eşi R.S'ye göndererek KKTC'ye girişte göstermesi gerektiğini söylediğini anlattığını açıkladı.  Polis memuru her iki zanlının tutuklanarak soruşturma başlatıldığını, sahtelenen KKTC İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı'ndan onaylı bir noter davetiyesinin kimden ve nasıl temin edildiğiyle ilgili araştırma yapacaklarını, ve aynı zamanda mesele ile bağlantı olabilecek şahısların tespit edilmesi için soruşturma yapacaklarını belirterek, 3 gün ek süre talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Nuray Necdet, zanlıların 7 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi. (KAMALI HABER)
Ercan Havalimanı'nda meydana gelen sahte resmi evrakı tedavüle sürme suçundan tutuklanan M.A ile Q.M bugün mahkemeye çıkarıldı. Polis memuru Melisa Alpaslan mahkemede olguları aktardı.

Polis memuru, 20 Haziran 2025 tarihinde Ercan Havalimanı'nda yolcu giriş bölümü kabininde KKTCye giriş yapmak isteyen R.S’nın görevli muhaceret memurunun kendisine geliş amacını sorması üzerine telefonunda bulunan adına sahte olarak düzenlenmiş KKTC'ye ait oturum iznini gösterdiğini söyledi. Polis, yapılan soruşturmada R.S'nın eşi M.A'nin 9 yıldır KKTC’de çalışma izniyle bulunduğunu belirlediklerini açıkladı. Polis, M.A'nin ifadesinde eşini KKTC’ye getirmek istediğini, okuma yazma bilmediği için uçak biletlerini kesmesi için ise  arkadaşı olan Q.M'ye 20.000 TL ödeme yaptığını, Q.M'nin de Whatsapp üzerinden kendisine bilet ve söz konusu sahtelenmiş evrağı gönderdiğini akabinde kendisinin de bu evrağı okuma yazma bilmeyen eşi R.S'ye göndererek KKTC'ye girişte göstermesi gerektiğini söylediğini anlattığını açıkladı. 
Polis memuru her iki zanlının tutuklanarak soruşturma başlatıldığını, sahtelenen KKTC İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı'ndan onaylı bir noter davetiyesinin kimden ve nasıl temin edildiğiyle ilgili araştırma yapacaklarını, ve aynı zamanda mesele ile bağlantı olabilecek şahısların tespit edilmesi için soruşturma yapacaklarını belirterek, 3 gün ek süre talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Nuray Necdet, zanlıların 7 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

(KAMALI HABER)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.