Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

Ziyaretçilerin ilgisini çekiyor

DÜNYA 28.04.2022 - 21:45, Güncelleme: 29.08.2022 - 13:21
 

Ziyaretçilerin ilgisini çekiyor

Van'da bu yıl altıncısı düzenlenen Van Kedisi Güzellik Yarışmasında birinci seçilen 'Mia'nın 3 gün önce doğurduğu 4 yavrudan birinin beyazın aksine siyah olması, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Cana yakınlığı, beyaz ve ipeksi kürkü, aslan yürüyüşü, uzun ve kabarık kuyruğu ve değişik göz renkleriyle öne çıkan Van kedilerinin neslinin korunması ve sayılarının artırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu amaçla, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezinde koruma altında tutulan ve bu sayede popülasyonları artan Van kedilerinin büyük bölümü doğum yaptı. Kentte geçen ay altıncısı düzenlenen Van Kedisi Güzellik Yarışması'nda 32 kedi arasında birinci seçilen 'Mia' da biri siyah 4 yavru dünyaya getirdi. YÜ bünyesindeki "Kedi Villası"ndaki özel odada bakımları yapılan ve takviye gıdalarla beslenmeleri sağlanan 'Mia'nın yavrularından birinin renginin siyah olması ziyaretçileri şaşırttı.  
Van'da bu yıl altıncısı düzenlenen Van Kedisi Güzellik Yarışmasında birinci seçilen 'Mia'nın 3 gün önce doğurduğu 4 yavrudan birinin beyazın aksine siyah olması, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Cana yakınlığı, beyaz ve ipeksi kürkü, aslan yürüyüşü, uzun ve kabarık kuyruğu ve değişik göz renkleriyle öne çıkan Van kedilerinin neslinin korunması ve sayılarının artırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Bu amaçla, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezinde koruma altında tutulan ve bu sayede popülasyonları artan Van kedilerinin büyük bölümü doğum yaptı.

Kentte geçen ay altıncısı düzenlenen Van Kedisi Güzellik Yarışması'nda 32 kedi arasında birinci seçilen 'Mia' da biri siyah 4 yavru dünyaya getirdi.

YÜ bünyesindeki "Kedi Villası"ndaki özel odada bakımları yapılan ve takviye gıdalarla beslenmeleri sağlanan 'Mia'nın yavrularından birinin renginin siyah olması ziyaretçileri şaşırttı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.