Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

2045 yılına kadar gerçekleşmeyecek

DÜNYA 08.04.2024 - 21:45, Güncelleme: 08.04.2024 - 21:45
 

2045 yılına kadar gerçekleşmeyecek

Aralık 2021’den bu yana dünyanın herhangi bir yerinde görülebilen ilk ‘tam Güneş tutulması’ bugün yaşanıyor. TSİ 21.00’den itibaren gerçekleşecek olan tutulma en net ABD’den izlenecek. Yılın ilk güneş tutulmasının ne zaman gerçekleşeceği ve hangi ülkelerden izlenebileceği en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor.
ABD, Ağustos 2017’den bu yana ülkede görülen ilk Güneş tutulması heyecanını yaşıyor. TSİ 21.07’den itibaren Meksika’dan başlayıp ABD’nin Teksas eyaletinde tam 21.27’de gerçekleşmesi bekleniyor. Türkiye’den gözlenemeyecek tutulma sırasında Dünya dört dakikalığına karanlıkta kalacak. Ancak Kuzey ve Orta Amerika ile güneydoğu Kanada’da 32 milyon insan izleyebilecek. Son yılların en büyük astronomik olaylarından biri olan bu tutulma, henüz gerçekleşmeden ABD ve Kanada’yı kalkındırmaya başladı. ABD’de en iyi gözlenebileceği 15 eyalete ekonomik katkı sağlayacak. Tutulma için bir ila dört milyon kişinin bölgeye seyahat etmesi bekleniyor. Çünkü NASA’ya göre ABD’de görülebilecek bir sonraki tam Güneş tutulması 2045 yılına kadar gerçekleşmeyecek.     TÜRKİYE'DEN İZLENEMEYECEK Yılın 8 Nisan'daki ilk Güneş tutulması yalnızca Amerika kıtasından izlenebilecek. Türkiye'den gözlemlenemeyecek tam Güneş tutulması, Meksika, ABD'nin doğu bölgeleri ve güneydoğu Kanada'dan izlenebilecek. Tam Güneş tutulması Meksika'dan başlayıp Teksas'a doğru ilerleyerek New England'a kadar ulaşacak ve Kanada'da sona erecek bir "tamlık yolu" boyunca görülebilecek. Tamlık yolu üzerindeki herhangi bir konumda insanlar önce kısmi bir tutulma, ardından tam tutulma ve ardından yeniden kısmi tutulma görecekler.
Aralık 2021’den bu yana dünyanın herhangi bir yerinde görülebilen ilk ‘tam Güneş tutulması’ bugün yaşanıyor. TSİ 21.00’den itibaren gerçekleşecek olan tutulma en net ABD’den izlenecek. Yılın ilk güneş tutulmasının ne zaman gerçekleşeceği ve hangi ülkelerden izlenebileceği en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor.

ABD, Ağustos 2017’den bu yana ülkede görülen ilk Güneş tutulması heyecanını yaşıyor. TSİ 21.07’den itibaren Meksika’dan başlayıp ABD’nin Teksas eyaletinde tam 21.27’de gerçekleşmesi bekleniyor. Türkiye’den gözlenemeyecek tutulma sırasında Dünya dört dakikalığına karanlıkta kalacak. Ancak Kuzey ve Orta Amerika ile güneydoğu Kanada’da 32 milyon insan izleyebilecek. Son yılların en büyük astronomik olaylarından biri olan bu tutulma, henüz gerçekleşmeden ABD ve Kanada’yı kalkındırmaya başladı. ABD’de en iyi gözlenebileceği 15 eyalete ekonomik katkı sağlayacak. Tutulma için bir ila dört milyon kişinin bölgeye seyahat etmesi bekleniyor. Çünkü NASA’ya göre ABD’de görülebilecek bir sonraki tam Güneş tutulması 2045 yılına kadar gerçekleşmeyecek.

 
 

TÜRKİYE'DEN İZLENEMEYECEK

Yılın 8 Nisan'daki ilk Güneş tutulması yalnızca Amerika kıtasından izlenebilecek. Türkiye'den gözlemlenemeyecek tam Güneş tutulması, Meksika, ABD'nin doğu bölgeleri ve güneydoğu Kanada'dan izlenebilecek. Tam Güneş tutulması Meksika'dan başlayıp Teksas'a doğru ilerleyerek New England'a kadar ulaşacak ve Kanada'da sona erecek bir "tamlık yolu" boyunca görülebilecek. Tamlık yolu üzerindeki herhangi bir konumda insanlar önce kısmi bir tutulma, ardından tam tutulma ve ardından yeniden kısmi tutulma görecekler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.