CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü’nde açıklama yaptı
CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü’nde açıklama yaptı
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Sıla Usar İncirli, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü vesilesiyle cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği konularında sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.
İncirli, bireylerin bu alanlarda kimseye özür borcu olmadığını vurgulayarak, LGBT+ bireylerin doğuştan olduğunu ve toplumda yaşanan baskı ile ayrımcılığın kabul edilemez olduğunu ifade etti.
İncirli’nin paylaşımının tamamı şöyle :
"Cinsel yönelimi ve cinsiyet kimliği nedeniyle kimsenin kimseye bir özür borcu yoktur. Özenmek, yönlendirilmek, yetiştirme tarzı ya da herhangi bir sebeple LGBT+ olunamayacağı gibi heteroseksüel de olunmaz.
Bazı insanlar LGBT+ doğar, çoğunluk ise heteroseksüel. Mesele, çoğunluğun azınlığa uyguladığı baskı, zorbalık ve ayrımcılıktan başka bir şey değil aslında. LGBT+ doğmak bir suç değil, yaşamın bir parçası.
Ön yargılardan arınıp birbirimizi anladığımız zaman, dünyanın iki renk değil bir gökkuşağı olduğunu göreceğiz"
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.