Atakom
Serena
UBPPP
acapulco

50 gün süreyle cezaevine gönderildi

GÜNCEL 20.10.2026 - 16:51, Güncelleme: 20.10.2026 - 16:51
 

50 gün süreyle cezaevine gönderildi

Lefkoşa’da meydana gelen “Müstahdem Tarafından Sirkat, Evrak Sahteleme ve Tedavüle Sürme” suçlarından tutuklanan B.D. yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Erkan Yılmaz mahkemede meseleyle ilgili bulguları aktardı. Yılmaz, 2026 yılı içerisinde Lefkoşa’da sakin zanlı B.D.’nin, Mehmet Akif Caddesi, Lefkoşa’da faaliyet gösteren TAB Ltd.’de müstahdem ve müdür olarak çalıştığını söyledi. Yılmaz, zanlı B.D.’nin şirketin aylık ödeme onay belgelerini İstanbul’da bulunan merkeze e-posta yoluyla göndererek onay aldıktan sonra, söz konusu ödeme onay belgeleri üzerinde ekleme yapmak suretiyle sahtelediğini belirtti. Polis, zanlının sahtelediği ödeme onay belgelerini kullanarak TAB Ltd.’nin Lefkoşa’da bulunan bir bankanın hesaplarından, onaylanmış ödeme belgelerinde bulunmayan şirket ve tüzel kişilerin hesaplarına para aktarılmasını sağladığını söyledi. Polis, yapılan tespitlerde zanlının bu yöntemle toplam 99 milyon 374 bin TL parayı sirkat ettiğini mahkemeye aktardı. Polis memuru Yılmaz, B.D.’nin derdest emri gereği tutuklandığını söyledi. Soruşturma kapsamında zanlının tasarrufunda bulunan cep telefonunun emare olarak zapt edildiğini belirten polis, elektronik cihazlar üzerinde de inceleme yapılacağını söyledi. Polis ayrıca aynı gün zanlı B.D.’nin kullanımındaki RL 978 plakalı, TAB Gıda’ya ait Nissan Note marka araçta arama yapıldığını belirtti. Polis, araçta yapılan aramada, arka koltuk üzerinde TAB Ltd.’ye ait çok sayıda ödeme talimatı tespit edilerek emare olarak alındığını kaydetti. Polis memuru Yılmaz, zanlı B.D.’nin kullanımındaki ofiste bulunan ve şirkete ait tahsilat makbuzları, gider pusulaları ve faturaların yanı sıra, HP marka bilgisayar kasası, markası tespit edilemeyen bilgisayar çantası içerisindeki Lenovo marka laptop ile siyah okul çantası içerisindeki HP marka laptop da emare olarak zapt edildiğini belitti. Polis, söz konusu elektronik cihazların inceleme yapılmak üzere PGM Data İnceleme Şubesi’ne gönderildiğini ve bu yönde rapor temin beklendiğini mahkemeye aktardı. Polis, zanlının işlem yaptığı Türkiye’deki bankadan evrak temin edildiğini ve inceleme yapılacağını söyledi. Zanlının banka hesaplarının da incelemesinin sürdüğünü kaydeden polis, soruşturmanın zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını söyledi. Polis, zanlının çalışma izninin iptal edildiğini, işlenen suçların ağır ceza mahkemesine kapsamına gireceğini belirterek, tutuklu yargı talep etti. Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Gizem Erciyas, zanlının 50 günü aşmayan süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi. (KAMALI HABER)
Lefkoşa’da meydana gelen “Müstahdem Tarafından Sirkat, Evrak Sahteleme ve Tedavüle Sürme” suçlarından tutuklanan B.D. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Erkan Yılmaz mahkemede meseleyle ilgili bulguları aktardı. Yılmaz, 2026 yılı içerisinde Lefkoşa’da sakin zanlı B.D.’nin, Mehmet Akif Caddesi, Lefkoşa’da faaliyet gösteren TAB Ltd.’de müstahdem ve müdür olarak çalıştığını söyledi. Yılmaz, zanlı B.D.’nin şirketin aylık ödeme onay belgelerini İstanbul’da bulunan merkeze e-posta yoluyla göndererek onay aldıktan sonra, söz konusu ödeme onay belgeleri üzerinde ekleme yapmak suretiyle sahtelediğini belirtti. Polis, zanlının sahtelediği ödeme onay belgelerini kullanarak TAB Ltd.’nin Lefkoşa’da bulunan bir bankanın hesaplarından, onaylanmış ödeme belgelerinde bulunmayan şirket ve tüzel kişilerin hesaplarına para aktarılmasını sağladığını söyledi. Polis, yapılan tespitlerde zanlının bu yöntemle toplam 99 milyon 374 bin TL parayı sirkat ettiğini mahkemeye aktardı. Polis memuru Yılmaz, B.D.’nin derdest emri gereği tutuklandığını söyledi. Soruşturma kapsamında zanlının tasarrufunda bulunan cep telefonunun emare olarak zapt edildiğini belirten polis, elektronik cihazlar üzerinde de inceleme yapılacağını söyledi. Polis ayrıca aynı gün zanlı B.D.’nin kullanımındaki RL 978 plakalı, TAB Gıda’ya ait Nissan Note marka araçta arama yapıldığını belirtti. Polis, araçta yapılan aramada, arka koltuk üzerinde TAB Ltd.’ye ait çok sayıda ödeme talimatı tespit edilerek emare olarak alındığını kaydetti. Polis memuru Yılmaz, zanlı B.D.’nin kullanımındaki ofiste bulunan ve şirkete ait tahsilat makbuzları, gider pusulaları ve faturaların yanı sıra, HP marka bilgisayar kasası, markası tespit edilemeyen bilgisayar çantası içerisindeki Lenovo marka laptop ile siyah okul çantası içerisindeki HP marka laptop da emare olarak zapt edildiğini belitti. Polis, söz konusu elektronik cihazların inceleme yapılmak üzere PGM Data İnceleme Şubesi’ne gönderildiğini ve bu yönde rapor temin beklendiğini mahkemeye aktardı. Polis, zanlının işlem yaptığı Türkiye’deki bankadan evrak temin edildiğini ve inceleme yapılacağını söyledi. Zanlının banka hesaplarının da incelemesinin sürdüğünü kaydeden polis, soruşturmanın zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını söyledi. Polis, zanlının çalışma izninin iptal edildiğini, işlenen suçların ağır ceza mahkemesine kapsamına gireceğini belirterek, tutuklu yargı talep etti. Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Gizem Erciyas, zanlının 50 günü aşmayan süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

(KAMALI HABER)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.