Atakom
Serena
başman
acapulco

AFAD ve KKTC Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ortak arama kurtarma tatbikatı düzenleyecek

GÜNCEL 02.12.2022 - 17:16, Güncelleme: 02.12.2022 - 17:16
 

AFAD ve KKTC Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ortak arama kurtarma tatbikatı düzenleyecek

Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile KKTC Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, ortak arama kurtarma tatbikatı yapacak.
AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, 7 Aralık'ta Lefkoşa merkezli tatbikatta, kentsel arama kurtarma, medikal arama kurtarma ve kimyasal biyolojik radyolojik nükleer tehditler (KBRN) alanında faaliyetler icra edilecek.   Senaryo gereği, KKTC'de meydana gelen depremin ardından AFAD arama kurtarma ile Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi personelinin bölgeye intikali ve KKTC Sivil Savunma Teşkilatı ile kentsel arama kurtarma, KBRN ve medikal müdahale alanlarında müşterek saha faaliyetleri yürütülecek.   Tatbikat, Türkiye'den 132 personel ve 27 aracın katılımıyla gerçekleşecek.   - KKTC ile Türkiye arasında iş birliği protokolü   Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC hükümetleri arasında 19 Mart 2021'de imzalanan Afet ve Acil Durumlar Yönetimi Alanında İşbirliği Protokolü kapsamında, AFAD ile KKTC Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı işbirliği, eğitim ve tatbikat yapıyor.
Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile KKTC Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, ortak arama kurtarma tatbikatı yapacak.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, 7 Aralık'ta Lefkoşa merkezli tatbikatta, kentsel arama kurtarma, medikal arama kurtarma ve kimyasal biyolojik radyolojik nükleer tehditler (KBRN) alanında faaliyetler icra edilecek.

 

Senaryo gereği, KKTC'de meydana gelen depremin ardından AFAD arama kurtarma ile Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi personelinin bölgeye intikali ve KKTC Sivil Savunma Teşkilatı ile kentsel arama kurtarma, KBRN ve medikal müdahale alanlarında müşterek saha faaliyetleri yürütülecek.

 

Tatbikat, Türkiye'den 132 personel ve 27 aracın katılımıyla gerçekleşecek.

 

- KKTC ile Türkiye arasında iş birliği protokolü

 

Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC hükümetleri arasında 19 Mart 2021'de imzalanan Afet ve Acil Durumlar Yönetimi Alanında İşbirliği Protokolü kapsamında, AFAD ile KKTC Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı işbirliği, eğitim ve tatbikat yapıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.