Atakom
Serena
başman
acapulco

Aslan derbi öncesi zirve yaptı! Galatasaray 3-1 Adana Demirspor

SPOR 08.12.2023 - 22:11, Güncelleme: 08.12.2023 - 22:11
 

Aslan derbi öncesi zirve yaptı! Galatasaray 3-1 Adana Demirspor

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında konuk ettiği Yukatel Adana Demirspor'u 3-1 yendi. Sarı-kırmızlı ekip, bu galibiyetle puanını 40'a yükselterek Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi maç fazlasıyla liderliğe çıktı.
RAMS Park'ta oynanan haftanın açılış müsabakasına baskılı başlayan Galatasaray, Sacha Boey ile 22. dakikada 1-0 öne geçti. İlk golün asistini yapan Kerem Aktürkoğlu, 29. dakikada farkı 2'ye çıkardı: 2-0 Konuk ekip Yukatel Adana Demirspor, 45+2'de VAR incelemesi sonrası penaltı kazandı. Karara itiraz eden kaleci Fernando Muslera, sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Uruguaylı file bekçisi, EMS Yapı Sivasspor maçında sahadaki yerini alamayacak. Adana Demirspor'da penaltı atışını kullanan Niang, 45+3. dakikada meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak farkı 1'e indirdi: 2-1 Mücadelenin ilk yarısı bu skorla tamamlandı. İkinci yarıda da bir çok gol pozisyonu oldu ancak skor uzatmalarda değişti.  90+3'te penaltı kazanan Galatasaray'da atışı kullanan Arjantinli yıldız Mauro Icardi, skoru 3-1 yaptı. Kalan sürede skor değişmedi ve 3 puan sarı-kırmızılıların oldu. Bu galibiyetle puanını 40'a yükselten Galatasaray, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi maç fazlasıyla liderliğe çıktı Bu sezon henüz deplasman galibiyeti alamayan ve 23 puanda kalan Yukatel Adana Demirspor'un ise Süper Lig'deki galibiyet hasreti 5 maça çıktı. Sahasında 24 maçtır yenilmiyor Galatasaray, Süper Lig'de sahasında çıktığı son 24 maçta mağlup olmadı. Ligde taraftarı önündeki son yenilgisini geçen sezon iç sahada çıktığı ilk karşılaşma olan Giresunspor maçında yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 24 maçı kaybetmedi. Galatasaray, söz konusu süreçte Seyrantepe'de çıktığı lig karşılaşmalarında 22 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Sahasında puan kaybetmeyen tek takım Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon sahasında puan kaybı yaşamayan tek takım unvanını sürdürdü. Bu sezon Seyrantepe'de çıktığı 7 maçın tamamını kazanan sarı-kırmızılı ekip, taraftarı önünde puan kaybetmedi. Galatasaray, bu seriyle Süper Lig'de en iyi iç saha performansı sergileyen takım oldu. Daha önce 1974-1975, 2001-2002 ve 2002-2003 sezonlarında iç sahada 7'de 7 yapan sarı-kırmızılılar, Adana Demirspor'u da yenerek tarihinin en iyi iç saha başlangıcı rekorunu da tekrarladı.
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında konuk ettiği Yukatel Adana Demirspor'u 3-1 yendi. Sarı-kırmızlı ekip, bu galibiyetle puanını 40'a yükselterek Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi maç fazlasıyla liderliğe çıktı.

RAMS Park'ta oynanan haftanın açılış müsabakasına baskılı başlayan Galatasaray, Sacha Boey ile 22. dakikada 1-0 öne geçti. İlk golün asistini yapan Kerem Aktürkoğlu, 29. dakikada farkı 2'ye çıkardı: 2-0

Konuk ekip Yukatel Adana Demirspor, 45+2'de VAR incelemesi sonrası penaltı kazandı. Karara itiraz eden kaleci Fernando Muslera, sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Uruguaylı file bekçisi, EMS Yapı Sivasspor maçında sahadaki yerini alamayacak.

Adana Demirspor'da penaltı atışını kullanan Niang, 45+3. dakikada meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak farkı 1'e indirdi: 2-1

Mücadelenin ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda da bir çok gol pozisyonu oldu ancak skor uzatmalarda değişti. 

90+3'te penaltı kazanan Galatasaray'da atışı kullanan Arjantinli yıldız Mauro Icardi, skoru 3-1 yaptı.

Kalan sürede skor değişmedi ve 3 puan sarı-kırmızılıların oldu.

Bu galibiyetle puanını 40'a yükselten Galatasaray, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi maç fazlasıyla liderliğe çıktı

Bu sezon henüz deplasman galibiyeti alamayan ve 23 puanda kalan Yukatel Adana Demirspor'un ise Süper Lig'deki galibiyet hasreti 5 maça çıktı.

Sahasında 24 maçtır yenilmiyor

Galatasaray, Süper Lig'de sahasında çıktığı son 24 maçta mağlup olmadı.

Ligde taraftarı önündeki son yenilgisini geçen sezon iç sahada çıktığı ilk karşılaşma olan Giresunspor maçında yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 24 maçı kaybetmedi.

Galatasaray, söz konusu süreçte Seyrantepe'de çıktığı lig karşılaşmalarında 22 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Sahasında puan kaybetmeyen tek takım

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon sahasında puan kaybı yaşamayan tek takım unvanını sürdürdü.

Bu sezon Seyrantepe'de çıktığı 7 maçın tamamını kazanan sarı-kırmızılı ekip, taraftarı önünde puan kaybetmedi. Galatasaray, bu seriyle Süper Lig'de en iyi iç saha performansı sergileyen takım oldu.

Daha önce 1974-1975, 2001-2002 ve 2002-2003 sezonlarında iç sahada 7'de 7 yapan sarı-kırmızılılar, Adana Demirspor'u da yenerek tarihinin en iyi iç saha başlangıcı rekorunu da tekrarladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.