Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

Başbakan duyurdu! Türkiye'den ilk nakit akışı bugün başlıyor

GÜNCEL 13.05.2022 - 17:27, Güncelleme: 29.08.2022 - 13:21
 

Başbakan duyurdu! Türkiye'den ilk nakit akışı bugün başlıyor

Başbakan Ünal ÜSTEL  2022 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması uyarınca Türkiye’den  sağlanan ilk nakit akışı  ile ilgili açıklamalarda bulundu.    Başbakanlıktan yapılan  yazılı açıklamada, bu kapsamda, 560 milyon TL’lik Türkiye Cumhuriyeti kaynağı KKTC Maliyesine aktarılacaktır.     Başbakan Ünal ÜSTEL , Bilindiği üzere, Türkiye Cumhuriyeti (TC) Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Hükümeti arasında imzalanan İş Birliği Anlaşmaları aracılığıyla ülkemize her yıl düzenli olarak kaynak aktarılmaktadır.  İki ülke arasında, 14 Nisan 2022 tarihinde imzalanan “2022 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması” uyarınca ilk nakit akışı bugün itibari ile başlayacaktır.    Bu kapsamda, 560 milyon TL’lik Türkiye Cumhuriyeti kaynağı KKTC Maliyesine aktarılacaktır.    Söz konusu mali kaynak, Enerji arz güvenliğinin temin edilmesi amacıyla Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan “Kıbrıs Türk Elektrik Kurumunun Aksa Enerji Üretim A.Ş.’ye Olan Borçlarının Devlet Borcu Olarak Devralınması Hakkında 21.04.2022 tarih ve 84 sayılı Yasa Gücünde Kararname” uyarınca kullanılacaktır.     Anavatan Türkiye’nin her alanda olduğu gibi,  bu zor zamanlarda da bizlere vermiş olduğu destek   mutluluk vericidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin yardımları ile bir süredir gündemimizde  olan elektrik temininde yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve enerji arz güvenliğinin artırılması adına ilk adımı atmış oluyoruz.     Bu kapsamda bizlere her alanda yaptığı  desteklerinden  dolayı ülkem ve halkım adına  başta  Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere,   Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay ve onların nezdinde  tüm Türk milletine şükranlarım sunarım.  Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda yanımızda olduğunu bilmek,bunu yaşamak ,bizim  için paha biçilmez  bir değerdir.Bundan sonrada,Türkiye’nin her zaman olduğu gibi yanımızda olacağına yürekten inanmaktayım. 

Başbakan Ünal ÜSTEL  2022 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması uyarınca Türkiye’den  sağlanan ilk nakit akışı  ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

 

Başbakanlıktan yapılan  yazılı açıklamada, bu kapsamda, 560 milyon TL’lik Türkiye Cumhuriyeti kaynağı KKTC Maliyesine aktarılacaktır. 

  

Başbakan Ünal ÜSTEL , Bilindiği üzere, Türkiye Cumhuriyeti (TC) Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Hükümeti arasında imzalanan İş Birliği Anlaşmaları aracılığıyla ülkemize her yıl düzenli olarak kaynak aktarılmaktadır.  İki ülke arasında, 14 Nisan 2022 tarihinde imzalanan “2022 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması” uyarınca ilk nakit akışı bugün itibari ile başlayacaktır. 

 

Bu kapsamda, 560 milyon TL’lik Türkiye Cumhuriyeti kaynağı KKTC Maliyesine aktarılacaktır. 

 

Söz konusu mali kaynak, Enerji arz güvenliğinin temin edilmesi amacıyla Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan “Kıbrıs Türk Elektrik Kurumunun Aksa Enerji Üretim A.Ş.’ye Olan Borçlarının Devlet Borcu Olarak Devralınması Hakkında 21.04.2022 tarih ve 84 sayılı Yasa Gücünde Kararname” uyarınca kullanılacaktır.  

 

Anavatan Türkiye’nin her alanda olduğu gibi,  bu zor zamanlarda da bizlere vermiş olduğu destek   mutluluk vericidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin yardımları ile bir süredir gündemimizde  olan elektrik temininde yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve enerji arz güvenliğinin artırılması adına ilk adımı atmış oluyoruz.  

 

Bu kapsamda bizlere her alanda yaptığı  desteklerinden  dolayı ülkem ve halkım adına  başta  Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere,   Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay ve onların nezdinde  tüm Türk milletine şükranlarım sunarım. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda yanımızda olduğunu bilmek,bunu yaşamak ,bizim  için paha biçilmez  bir değerdir.Bundan sonrada,Türkiye’nin her zaman olduğu gibi yanımızda olacağına yürekten inanmaktayım. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.