Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı: Elektrikte teşvikleri geç açıkladık ancak elektrik maliyetleri ortada!
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı: Elektrikte teşvikleri geç açıkladık ancak elektrik maliyetleri ortada!
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı Meclis'te eleştirileri yanıtladığı konuşmasında, elektrikte teşvikleri geç açıkladıklarını ancak elektrik maliyetlerinin ortada olduğunu dile getirdi. Arıklı, yapılan indirimin önemli bir miktar olduğunu anlatarak, TPIC’le yapılan anlaşmadan da bahsetti.
Hal Yasası’nın bir an önce hayata geçmesinin kendilerini mutlu edeceğini söyleyen Arıklı, "Yıllardır beklenen bu yasanın geçmesine engel olmak isteyen güç odakları eğer yasayı Salahi Şahiner’in anlattığı şekilde değiştirmeye çalışıyorsa, kim olursa olsun, buna engel olacağız. Hal sayısının bire düşürülmesine biz de karşıyız" dedi.
CMC konusunda şirket arayışında olduklarını kaydeden Arıklı, “birine peşkeş çekilecek” iddiaları yüzünden sorunun yıllardır çözülemediğini ifade etti.
CMC atıkları konusunda el birliğiyle ciddi adımlar atılması gerektiğini söyleyen Arıklı, mevcut durumun herkesi zehirlediğini belirtti.
Arıklı, toplu taşımayı hayata geçirmek için çalışma yürüttüklerini de dile getirdi. Filtre konusundaki bir soru üzerine Arıklı, "Eğer bedeli Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılanacaksa, ihaleye çıkılmayacak. Eğer karşılanmayacaksa filtre konusunda ihaleye çıkılacak" dedi.
Yeniden kürsüye çıkarak söz alan CTP Milletvekili Salahi Şahiner, alınacak yakıtın kalitesinin önemine işaret etti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.



