Atakom
Serena
başman
acapulco

Berova'dan 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası mesajı

GÜNCEL 20.12.2023 - 15:36, Güncelleme: 20.12.2023 - 15:36
 

Berova'dan 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası mesajı

Maliye Bakanı Özdemir Berova, kendilerine emanet bırakılan, bağımsızlık, egemenlik ve özgürlüğün güvencesi olan devlete, sahip çıkmak, Cumhuriyeti sonsuza kadar korumak ve yaşatmanın büyük vazifeleri olduğunu vurguladı.
Berova,  ‘21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası’ dolayısıyla mesaj yayımladı. Berova’nın mesajı şöyle: “Bugünlere kolay gelinmedi. Rumların, Kıbrıs Türklerine yönelik gerçekleştirdiği ve tarihe ‘Kanlı Noel’ olarak yazılan katliamının üzerinden 60 yıl geçti. Kıbrıs Türk Halkı, bağımsızlık ve varoluş mücadelesi vererek, Türkleri adadan silmeyi hedefleyen Rumlara karşı canını korkusuzca feda ederek, şahadet mertebesine erişti.  Bu onurlu varoluş mücadelesini unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bugün, kendi Vatanımızda başımız dik ve özgürce yaşayabiliyorsak bunu, toprağı vatan yapan şahadet mertebesine ulaşan Şehitlerimize, Gazi olan Mehmetçik, Mücahit ve Mücahidelerimize borçluyuz. Bunu bir kez daha, çok daha güçlü haykırıyoruz. Gazilerimiz müsterih olsun, şehitlerimiz rahat uyusun. Bize emanet bırakılan bağımsızlık, egemenlik ve özgürlüğümüzün güvencesi olan devletimize, Anavatan Türkiye’nin de güçlü destekleriyle sahip çıkmak, Cumhuriyetimizi sonsuza kadar korumak ve yaşatmak, daha refah günleri gelecek nesillere bırakmak bizim en büyük vazifemizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Liderimiz Dr. Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş başta olmak üzere, Aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımızla anarken, aramızda olan Kahraman Gazilerimize de sağlıklı ve huzur dolu bir ömür diliyorum.”
Maliye Bakanı Özdemir Berova, kendilerine emanet bırakılan, bağımsızlık, egemenlik ve özgürlüğün güvencesi olan devlete, sahip çıkmak, Cumhuriyeti sonsuza kadar korumak ve yaşatmanın büyük vazifeleri olduğunu vurguladı.

Berova,  ‘21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası’ dolayısıyla mesaj yayımladı. Berova’nın mesajı şöyle:


“Bugünlere kolay gelinmedi. Rumların, Kıbrıs Türklerine yönelik gerçekleştirdiği ve tarihe ‘Kanlı Noel’ olarak yazılan katliamının üzerinden 60 yıl geçti. Kıbrıs Türk Halkı, bağımsızlık ve varoluş mücadelesi vererek, Türkleri adadan silmeyi hedefleyen Rumlara karşı canını korkusuzca feda ederek, şahadet mertebesine erişti.  Bu onurlu varoluş mücadelesini unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bugün, kendi Vatanımızda başımız dik ve özgürce yaşayabiliyorsak bunu, toprağı vatan yapan şahadet mertebesine ulaşan Şehitlerimize, Gazi olan Mehmetçik, Mücahit ve Mücahidelerimize borçluyuz. Bunu bir kez daha, çok daha güçlü haykırıyoruz. Gazilerimiz müsterih olsun, şehitlerimiz rahat uyusun. Bize emanet bırakılan bağımsızlık, egemenlik ve özgürlüğümüzün güvencesi olan devletimize, Anavatan Türkiye’nin de güçlü destekleriyle sahip çıkmak, Cumhuriyetimizi sonsuza kadar korumak ve yaşatmak, daha refah günleri gelecek nesillere bırakmak bizim en büyük vazifemizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Liderimiz Dr. Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş başta olmak üzere, Aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımızla anarken, aramızda olan Kahraman Gazilerimize de sağlıklı ve huzur dolu bir ömür diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.