Atakom
Serena
başman
acapulco

Besim: “Sivrisineğin sınırı yok: Batı Nil Virüsü artık Kuzey’de de”

GÜNCEL 08.09.2026 - 18:11, Güncelleme: 08.09.2026 - 18:11
 

Besim: “Sivrisineğin sınırı yok: Batı Nil Virüsü artık Kuzey’de de”

CTP Milletvekili Filiz Besim, Kuzey Kıbrıs’ta 3 Batı Nil Virüsü vakasının açıklanmasının ardından halkı paniğe kapılmamaya çağırarak, Ada genelinde bilimsel, şeffaf ve koordineli bir mücadele yürütülmesi gerektiğini vurguladı.
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Filiz Besim'in açıklaması şöyle: “3 pozitif vaka açıklandı. Panik değil; bilimsel, koordineli ve Ada genelinde mücadele gerekiyor.” BATI NİL VİRÜSÜ: PANİK DEĞİL, ETKİN VE BİLİMSEL MÜCADELE ZAMANI Güney Kıbrıs’ta başlayan Batı Nil Virüsü vakalarının ardından bugün Sağlık Bakanlığı Kuzey Kıbrıs’ta da 3 kişinin testinin pozitif çıktığını açıkladı. Öncelikle hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu gelişme paniğe neden olmamalıdır; ancak ciddiyetle ele alınması gereken bir halk sağlığı uyarısıdır. Sivrisineklerin sınırı yoktur. Dolayısıyla mücadele de yalnızca bir belediyenin, bir bölgenin ya da bireylerin kendi önlemlerinin üzerine bırakılamaz. Sağlık Bakanlığı, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi, belediyeler ve İki Toplumlu Sağlık Komitesi koordinasyonunda Ada genelini kapsayan bilimsel ve eşgüdümlü bir mücadele yürütülmelidir. Artık kamuoyuna yalnızca vaka sayılarının değil; vakaların hangi bölgelerde yoğunlaştığının, sivrisinek sürveyansının yapılıp yapılmadığının, riskli bölgelerin belirlenip belirlenmediğinin ve hangi önlemlerin uygulandığının da düzenli olarak açıklanması gerekir. Özellikle ileri yaştaki ve bağışıklığı baskılanmış yurttaşlarımızın korunması önemlidir. Halkımız da ev ve çevresindeki su birikintilerini ortadan kaldırmalı, sivrisinek ısırıklarından korunmak için gerekli bireysel önlemleri almalıdır. Panik değil; bilgi, şeffaflık, koordinasyon ve etkin mücadele. Konuyu yakından takip etmeye devam edeceğiz.
CTP Milletvekili Filiz Besim, Kuzey Kıbrıs’ta 3 Batı Nil Virüsü vakasının açıklanmasının ardından halkı paniğe kapılmamaya çağırarak, Ada genelinde bilimsel, şeffaf ve koordineli bir mücadele yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Filiz Besim'in açıklaması şöyle:

“3 pozitif vaka açıklandı. Panik değil; bilimsel, koordineli ve Ada genelinde mücadele gerekiyor.”

BATI NİL VİRÜSÜ: PANİK DEĞİL, ETKİN VE BİLİMSEL MÜCADELE ZAMANI

Güney Kıbrıs’ta başlayan Batı Nil Virüsü vakalarının ardından bugün Sağlık Bakanlığı Kuzey Kıbrıs’ta da 3 kişinin testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Öncelikle hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Bu gelişme paniğe neden olmamalıdır; ancak ciddiyetle ele alınması gereken bir halk sağlığı uyarısıdır.

Sivrisineklerin sınırı yoktur. Dolayısıyla mücadele de yalnızca bir belediyenin, bir bölgenin ya da bireylerin kendi önlemlerinin üzerine bırakılamaz.

Sağlık Bakanlığı, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi, belediyeler ve İki Toplumlu Sağlık Komitesi koordinasyonunda Ada genelini kapsayan bilimsel ve eşgüdümlü bir mücadele yürütülmelidir.

Artık kamuoyuna yalnızca vaka sayılarının değil;
vakaların hangi bölgelerde yoğunlaştığının, sivrisinek sürveyansının yapılıp yapılmadığının, riskli bölgelerin belirlenip belirlenmediğinin ve hangi önlemlerin uygulandığının da düzenli olarak açıklanması gerekir.

Özellikle ileri yaştaki ve bağışıklığı baskılanmış yurttaşlarımızın korunması önemlidir.

Halkımız da ev ve çevresindeki su birikintilerini ortadan kaldırmalı, sivrisinek ısırıklarından korunmak için gerekli bireysel önlemleri almalıdır.

Panik değil; bilgi, şeffaflık, koordinasyon ve etkin mücadele.

Konuyu yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.