Canaltay, CTP Genel Başkanı Erhürman'a teşekkür etti
Canaltay, CTP Genel Başkanı Erhürman'a teşekkür etti
Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı UBP Milletvekili Resmiye Canaltay tasarıya ilişkin raporu okudu.
Yasanın 2011’den beri tartışılan bir yasa olduğunu, yaz döneminde çalışarak muhalefetle birlikte komitede yasayı uyum içinde geçirdiklerini söyleyen Canaltay, ilgili bakan ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’a teşekkür etti.
-Toros
CTP Milletvekili Fikri Toros, yasa tasarısının üretimi teşvik etme, ihracatı artırma hedefine yönelik olduğunu söyledi.
Toros, ithalat ve ihracat oranlarında artış hedeflenmesi gerektiğini söyleyerek, kalkınmanın sağlanması için kalıcı devlet politikalarına bağlı kalınması gerektiğini belirtti.
Toros, siyasi istikrar ve toplumsal kabulün önemine işaret ederek, öz varlıkların yatırıma dönüştürülmesi gerektiğini, ekonomik kalkınmanın dışarıya bağımlılığı asgariye indirmekle mümkün olabileceğini söyledi.
Toros, siyasi istikrarsızlığın yarattığı sorunlara işaret ederek, iş insanlarının uzun vadeli yerine kısa vadeli yatırım eğilimlerine girdiğini belirtti.
Sürdürülebilir kalkınma için yabancı sermaye desteğine ihtiyaç duyulduğunu, siyasi istikrarsızlığın yoğun olduğu bir vizyonun iktidarda olduğunu, bunun yabancı yatırımcıyı engellediğini savunan Toros, yatırımların yetersiz kaldığını söyledi.
Sanayi bölgelerinin, sadece sanayi alanında değil ticaret, finans ve diğer hizmetler gibi farklı alanlarda mal ve hizmet üreten bölgeler olduğunu dile getiren Toros, tasarının yapılan uygulamalardaki eksiklikleri ortadan kaldırmak amacında olduğunu belirtti.
Toros, yeni yasanın bölgelerin kurulması, idaresi, bölgelerden parsel ve tesis kiralaması, özel sanayi bölgelerinin kurulması gibi maddeler içerdiğini ifade etti.
Tasarının, hükümet ve muhalefet işbirliğinin başarılı bir çalışması sonucu komiteden geçtiğini dile getiren Toros, yeni yasayla komisyon oluşturulacağını söyledi.
Toros, organize sanayi bölgelerinin yönetim biçimlerine değişiklik getirildiğini, yeni yasada genel idarenin Sanayi Dairesi tarafından yürütüleceğinin yer aldığını kaydetti.
Konuşmasında Organize Sanayi Bölgesi Komisyonunun görevlerine de değinen Toros, tüzüklerde yer alması gereken unsurlardan da bahsetti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.



