Atakom
Serena
başman
acapulco

CTP Milletvekili Özuslu: “Kamu kaynaklarının çar-çur edilmesinin önlenmesi gerekiyor"

GÜNCEL 10.10.2023 - 18:29, Güncelleme: 10.10.2023 - 18:29
 

CTP Milletvekili Özuslu: “Kamu kaynaklarının çar-çur edilmesinin önlenmesi gerekiyor"

Meclis'te daha sonra Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa Milletvekili Sami Özuslu Meclis’te, “Pahalılık Karşısında Hükümet Neden Hiçbir Şey Yapmıyor?” konulu güncel konuşma yaptı.
Konuşması sırasında muhatap bakanların ve Başbakanın Meclis’te olmasını arzu ettiğini ifade eden Özuslu, Göç, Kimlik, Hak Çalışmaları Merkezi’nin düzenlediği kamuoyu yoklamalarında Meclis, Cumhurbaşkanlığı ve hükümetin en az memnun olunan kurumlar olarak sıralandığını belirtti ve bundan mesajın alınmasını istedi. Özuslu, Meclis’in itibarının böyle artmayacağını kaydetti. Bu sırada Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ise yerinden, “Hükümet tarafını itham ediyorsunuz, muhalefet tarafı nerede?” diye sorarak, bugün Meclis’in saat 12.00’de açıldığını ve denetim gününde 7 tane muhalefet vekilinin olduğunu belirtti. Töre, “Nöbetleşerek geliyorlar, konuşuyorlar, gidiyorlar” dedi. Özuslu ise, Meclis Başkanı’nın, divan ile birlikte bu konuda tedbir almasını önerdi. Konuşmasına devam eden Özuslu, elindeki 175 Türk Lirasını göstererek, bu rakamın asgari ücretle geçinen bir ailenin bir günde 3 öğüne bölünmüş bir kişi için yemek parası olduğunu dile getirerek, asgari ücretin, özel sektörde ebedi ücret haline geldiğini kaydetti. Özuslu, ilerleyen günlerde bu konuda somut öneriler getireceklerini söyledi. İnsanların alım gücünün eridikçe eridiğini ifade eden Özuslu, sosyal sigorta emeklilerinin asgari ücretin altında veya asgari ücret oranında maaş aldığını kaydetti ve bunun sürdürebilir olmadığını belirtti. Asgari ücretin bugünkü kura göre 463 sterlin olduğunu ifade eden Özuslu, insanların feryatlarının her gün gazete sayfalarına yansıdığını kaydetti. Kamuoyu yoklamasında da vatandaşın “Utanın ve gidin” dediğini savunan Özuslu, “ortaya çıkan eserin koalisyon hükümetinin başarısı olduğunu” söyledi. “Türk Lirası ile biz batıyoruz” diyen Sami Özuslu, ülkede denetim olmadığını, fiyatların alıp başını gittiğini ifade etti. Özuslu, özellikle et, süt, yumurta, ekmek gibi temel gıda ürünlerine sübvansiyon, teşvik uygulanması, girdi maliyetlerini aşağıya çekilmesi önerilerinde bulundu. Emeklileri, yaşlıları koruyacak sosyal politikalar üretilmesi gerektiğini kaydeden Özuslu, “kamu kaynaklarının çar-çur edilmesinin önlenmesi gerektiğini” de söyledi.
Meclis'te daha sonra Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa Milletvekili Sami Özuslu Meclis’te, “Pahalılık Karşısında Hükümet Neden Hiçbir Şey Yapmıyor?” konulu güncel konuşma yaptı.

Konuşması sırasında muhatap bakanların ve Başbakanın Meclis’te olmasını arzu ettiğini ifade eden Özuslu, Göç, Kimlik, Hak Çalışmaları Merkezi’nin düzenlediği kamuoyu yoklamalarında Meclis, Cumhurbaşkanlığı ve hükümetin en az memnun olunan kurumlar olarak sıralandığını belirtti ve bundan mesajın alınmasını istedi. Özuslu, Meclis’in itibarının böyle artmayacağını kaydetti.

Bu sırada Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ise yerinden, “Hükümet tarafını itham ediyorsunuz, muhalefet tarafı nerede?” diye sorarak, bugün Meclis’in saat 12.00’de açıldığını ve denetim gününde 7 tane muhalefet vekilinin olduğunu belirtti. Töre, “Nöbetleşerek geliyorlar, konuşuyorlar, gidiyorlar” dedi.

Özuslu ise, Meclis Başkanı’nın, divan ile birlikte bu konuda tedbir almasını önerdi.

Konuşmasına devam eden Özuslu, elindeki 175 Türk Lirasını göstererek, bu rakamın asgari ücretle geçinen bir ailenin bir günde 3 öğüne bölünmüş bir kişi için yemek parası olduğunu dile getirerek, asgari ücretin, özel sektörde ebedi ücret haline geldiğini kaydetti. Özuslu, ilerleyen günlerde bu konuda somut öneriler getireceklerini söyledi.

İnsanların alım gücünün eridikçe eridiğini ifade eden Özuslu, sosyal sigorta emeklilerinin asgari ücretin altında veya asgari ücret oranında maaş aldığını kaydetti ve bunun sürdürebilir olmadığını belirtti.

Asgari ücretin bugünkü kura göre 463 sterlin olduğunu ifade eden Özuslu, insanların feryatlarının her gün gazete sayfalarına yansıdığını kaydetti. Kamuoyu yoklamasında da vatandaşın “Utanın ve gidin” dediğini savunan Özuslu, “ortaya çıkan eserin koalisyon hükümetinin başarısı olduğunu” söyledi.

“Türk Lirası ile biz batıyoruz” diyen Sami Özuslu, ülkede denetim olmadığını, fiyatların alıp başını gittiğini ifade etti. Özuslu, özellikle et, süt, yumurta, ekmek gibi temel gıda ürünlerine sübvansiyon, teşvik uygulanması, girdi maliyetlerini aşağıya çekilmesi önerilerinde bulundu.

Emeklileri, yaşlıları koruyacak sosyal politikalar üretilmesi gerektiğini kaydeden Özuslu, “kamu kaynaklarının çar-çur edilmesinin önlenmesi gerektiğini” de söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.