Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

CTP PM Üyesi Onur Olguner: Yanan alanların yeniden yeşillendiğini görmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız

GÜNCEL 28.06.2022 - 13:02, Güncelleme: 29.08.2022 - 13:21
 

CTP PM Üyesi Onur Olguner: Yanan alanların yeniden yeşillendiğini görmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız

Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) Parti Meclisi Üyesi Onur Olguner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Hala dumanı sönmeyen ve ciğerimizi yakan orman yangını bizlerin ağaçlar ile ilgili duyarlılığımızı yeşillendirdi. Yanarak çıplak kalan ormanlık alanlarımız bizlerin yüreğini de yakıyor ve bu alanların yeniden yeşillendiğini görmek için elimizden gelen herşeyi yapacağız." ifadelerini kullandı. Olguner'in paylaşımı şöyle: 12 BİN AĞAÇ EKSİDEYİZ! Hala dumanı sönmeyen ve ciğerimizi yakan orman yangını bizlerin ağaçlar ile ilgili duyarlılığımızı yeşillendirdi. Bu vesile ile sizlere bir anımı paylaşmak istiyorum dostlar.   3 Temmuz 2016 tarihinde, Başkanlığını yürüttüğüm LTB Teknik Komite’de YEŞİL VİZYON kararı aldık.   LTB sınırları içinde yapılacak her inşaatın ruhsatına şart koştuk. Yeni yapılacak her binada yol tarafına MAL SAHİBİ TARAFINDAN 10 metrede 1 ağaç ekilmesini şart koştuk   Bu da her bir binada ortalama 4 adet ağaç ekmesi anlamına geliyordu.   Her yıl yollarımıza yaklaşık 2,000 ağaç ekecekti bu kararımız.   Bu da bugüne kadar 12,000 ağaç ekilmesi anlamına geliyordu.   Bu kararımız belediye meclisinden onaylanırken ben çok umutluydum.    “10 yıl sonra daha yeşil bir Lefkoşa’ya uyanacağız.” diye geçiriyordum içimden.   Bu belediye meclis kararını uygulamadığımız 6 yılda sokaklarımıza ekilecek 12,000 yeni ağaçtan feragat ettik. Yanarak çıplak kalan ormanlık alanlarımız bizlerin yüreğini de yakıyor ve bu alanların yeniden yeşillendiğini görmek için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Fakat sadece bu alanları yeşillendirmek tek başına yetmez, şehirlerde asfalt kalan sokaklarımız da aynı şekilde yüreğimizi yakmalı ve yeşile kavuşmalıdır. 6 yıl kaybettik ama yinede ‘YEŞİL BİR LEFKOŞA’YA uyanacağımız günler’ mümkündür dostlar.  Yeter ki vizyonlar için bıkmadan, usanmadan, vazgeçmeden mücedele etmeye devam edelim.

Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) Parti Meclisi Üyesi Onur Olguner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Hala dumanı sönmeyen ve ciğerimizi yakan orman yangını bizlerin ağaçlar ile ilgili duyarlılığımızı yeşillendirdi. Yanarak çıplak kalan ormanlık alanlarımız bizlerin yüreğini de yakıyor ve bu alanların yeniden yeşillendiğini görmek için elimizden gelen herşeyi yapacağız." ifadelerini kullandı.
Olguner'in paylaşımı şöyle:

12 BİN AĞAÇ EKSİDEYİZ!

Hala dumanı sönmeyen ve ciğerimizi yakan orman yangını bizlerin ağaçlar ile ilgili duyarlılığımızı yeşillendirdi. Bu vesile ile sizlere bir anımı paylaşmak istiyorum dostlar.
 

3 Temmuz 2016 tarihinde, Başkanlığını yürüttüğüm LTB Teknik Komite’de YEŞİL VİZYON kararı aldık.
 

LTB sınırları içinde yapılacak her inşaatın ruhsatına şart koştuk. Yeni yapılacak her binada yol tarafına MAL SAHİBİ TARAFINDAN 10 metrede 1 ağaç ekilmesini şart koştuk
 

Bu da her bir binada ortalama 4 adet ağaç ekmesi anlamına geliyordu.
 

Her yıl yollarımıza yaklaşık 2,000 ağaç ekecekti bu kararımız.
 

Bu da bugüne kadar 12,000 ağaç ekilmesi anlamına geliyordu.
 

Bu kararımız belediye meclisinden onaylanırken ben çok umutluydum. 


 

“10 yıl sonra daha yeşil bir Lefkoşa’ya uyanacağız.” diye geçiriyordum içimden.
 

Bu belediye meclis kararını uygulamadığımız 6 yılda sokaklarımıza ekilecek 12,000 yeni ağaçtan feragat ettik.


Yanarak çıplak kalan ormanlık alanlarımız bizlerin yüreğini de yakıyor ve bu alanların yeniden yeşillendiğini görmek için elimizden gelen herşeyi yapacağız.


Fakat sadece bu alanları yeşillendirmek tek başına yetmez, şehirlerde asfalt kalan sokaklarımız da aynı şekilde yüreğimizi yakmalı ve yeşile kavuşmalıdır.


6 yıl kaybettik ama yinede ‘YEŞİL BİR LEFKOŞA’YA uyanacağımız günler’ mümkündür dostlar. 

Yeter ki vizyonlar için bıkmadan, usanmadan, vazgeçmeden mücedele etmeye devam edelim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.