Atakom
Serena
başman
acapulco

CTP: UBP’ye katıldığı belirtilen 4 kişiden yalnızca biri CTP üyesidir

GÜNCEL 21.08.2026 - 13:27, Güncelleme: 21.08.2026 - 13:27
 

CTP: UBP’ye katıldığı belirtilen 4 kişiden yalnızca biri CTP üyesidir

CTP Girne İlçesi, UBP’ye Karşıyaka’da gerçekleşen katılımla ilgili basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, kamuoyuna açıklama yaptı.
Üye istifa ve katılım haberleri doğruları yansıtmıyor   Dün bazı basın yayın organlarında, “CTP’den UBP’ye Karşıyaka’da güçlü katılım” başlığıyla yayımlanan ve UBP Basın Bürosundan gönderilen haber üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. Bu haber doğruları hiçbir şekilde yansıtmadığı gibi halkı yanıltmaya dönük kötü ve etik dışı bir reklam kampanyasıdır. Haberde UBP’ye katıldığı belirtilen dört kişiden yalnızca biri Cumhuriyetçi Türk Partisi üyesidir. Diğer üç kişinin partimizle herhangi bir üyelik bağı bulunmamaktadır.   Bu kişilerden biri, 2022 Yerel Seçimlerinde CTP listesinden Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediye Meclisi üyeliğine seçilmiş olmakla birlikte parti üyemiz değildir. Kendisine, dünkü gelişmelerden bir süre önce, geride kalan görev dönemindeki tutum ve davranışlarının partimizin ilke ve değerleriyle bağdaşmadığı yönündeki değerlendirmemiz açıkça aktarılmış, kendisiyle önümüzdeki dönemde birlikte çalışmayı sürdürmeyeceğimiz ve bu nedenle partimiz tarafından yeniden aday gösterilmeyeceği bildirilmiştir.   Söz konusu Belediye Meclis Üyesi, kendisi gibi partimizle üyelik bağı bulunmayan eşi ve annesiyle birlikte UBP’ye katılmıştır. Dolayısıyla dört kişinin CTP’den UBP’ye geçtiği yönünde yaratılan izlenim gerçeği yansıtmamaktadır. Partimizle hiçbir üyelik bağı bulunmayan kişilerin CTP’den istifa ederek başka bir partiye katılmış gibi gösterilme girişimi, CTP’nin bölgede güç kazandığının yarattığı korkudan başka birşey değildir.   Elbette her yurttaşın siyasi tercihini özgürce belirleme, değiştirme ve dilediği siyasi partiye üye olma hakkına saygı duyuyoruz. Partimizin herhangi bir üyesinin de bu yönde bir tercih yapması kendi özgür iradesidir.   Cumhuriyetçi Türk Partisi, ülkenin her yanında olduğu gibi L.A.Ç. Belediye bölgesinde de yoğun bir ilgi ve katılımla yoluna devam etmektedir. Aramıza katılan her yeni arkadaşımızı başka siyasi partilere karşı bir propaganda veya gösteri malzemesi olarak değil, partimizin ilke ve değerlerini paylaşan yeni birer yol arkadaşı olarak görüyoruz. Çünkü bizim siyaset anlayışımızda önemli olan rozet törenlerinin görüntüsü değil, ortak ilkeler, verilen mücadele ve toplumla kurulan güven ilişkisidir.   CTP toplumun tüm kesimleri ile iletişimini sürdürmeye devam edecek ve bu ülkeyi halkın gücü ile yönetecek. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.   CTP Girne İlçesi
CTP Girne İlçesi, UBP’ye Karşıyaka’da gerçekleşen katılımla ilgili basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, kamuoyuna açıklama yaptı.

Üye istifa ve katılım haberleri doğruları yansıtmıyor

 

Dün bazı basın yayın organlarında, “CTP’den UBP’ye Karşıyaka’da güçlü katılım” başlığıyla yayımlanan ve UBP Basın Bürosundan gönderilen haber üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

Bu haber doğruları hiçbir şekilde yansıtmadığı gibi halkı yanıltmaya dönük kötü ve etik dışı bir reklam kampanyasıdır.

Haberde UBP’ye katıldığı belirtilen dört kişiden yalnızca biri Cumhuriyetçi Türk Partisi üyesidir. Diğer üç kişinin partimizle herhangi bir üyelik bağı bulunmamaktadır.

 

Bu kişilerden biri, 2022 Yerel Seçimlerinde CTP listesinden Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediye Meclisi üyeliğine seçilmiş olmakla birlikte parti üyemiz değildir. Kendisine, dünkü gelişmelerden bir süre önce, geride kalan görev dönemindeki tutum ve davranışlarının partimizin ilke ve değerleriyle bağdaşmadığı yönündeki değerlendirmemiz açıkça aktarılmış, kendisiyle önümüzdeki dönemde birlikte çalışmayı sürdürmeyeceğimiz ve bu nedenle partimiz tarafından yeniden aday gösterilmeyeceği bildirilmiştir.

 

Söz konusu Belediye Meclis Üyesi, kendisi gibi partimizle üyelik bağı bulunmayan eşi ve annesiyle birlikte UBP’ye katılmıştır. Dolayısıyla dört kişinin CTP’den UBP’ye geçtiği yönünde yaratılan izlenim gerçeği yansıtmamaktadır.

Partimizle hiçbir üyelik bağı bulunmayan kişilerin CTP’den istifa ederek başka bir partiye katılmış gibi gösterilme girişimi, CTP’nin bölgede güç kazandığının yarattığı korkudan başka birşey değildir.

 

Elbette her yurttaşın siyasi tercihini özgürce belirleme, değiştirme ve dilediği siyasi partiye üye olma hakkına saygı duyuyoruz. Partimizin herhangi bir üyesinin de bu yönde bir tercih yapması kendi özgür iradesidir.

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi, ülkenin her yanında olduğu gibi L.A.Ç. Belediye bölgesinde de yoğun bir ilgi ve katılımla yoluna devam etmektedir. Aramıza katılan her yeni arkadaşımızı başka siyasi partilere karşı bir propaganda veya gösteri malzemesi olarak değil, partimizin ilke ve değerlerini paylaşan yeni birer yol arkadaşı olarak görüyoruz.

Çünkü bizim siyaset anlayışımızda önemli olan rozet törenlerinin görüntüsü değil, ortak ilkeler, verilen mücadele ve toplumla kurulan güven ilişkisidir.

 

CTP toplumun tüm kesimleri ile iletişimini sürdürmeye devam edecek ve bu ülkeyi halkın gücü ile yönetecek.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

CTP Girne İlçesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.