Atakom
Serena
girne belediyse
GRAND SAPHIRE

Kamu-Sen Başkanı Atan: Ülkede artışlar verilir verilmez her ürüne zam yapılması kabul edilemezdir”

GÜNCEL 13.05.2024 - 21:05, Güncelleme: 13.05.2024 - 21:05
 

Kamu-Sen Başkanı Atan: Ülkede artışlar verilir verilmez her ürüne zam yapılması kabul edilemezdir”

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Metin Atan, açıklanan hayat pahalılığı rakamlarının gerçeği yansıtmadığını savundu.
Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, Mayıs TV’de yayınlanan “Meltem Sakin ile Mayıs Manşet” programında gündemi değerlendirdi. Açıklanan hayat pahalılığına ilişkin bir soruya yanıtında Atan,  “Açıklanan hayat pahalılığı rakamlarının gerçeği yansıtmadığını, halkın cebinden para çalındığını” savundu. -“2024 Ocak ayında sepet güncellenecek denildi yılın yarısına gelindi değişmedi”  “Sepetin güncellenmesi gerekli” diyen Atan, “Şu anda yapılan zamlarla her şey pahalı olmasına rağmen son ay yüzde 5.92 oranında enflasyon çıktı” ifadelerini kullandı. Atan, “Sepetin 2024 Ocak ayında güncellenecek denilmesine rağmen yılın yarısına gelindiğini ve hala aynı sepet üzerinden hesaplamaların yapıldığını” savundu. -“Hükümet edenlerin halkının refah seviyesini yükseltmesi gerek“ Hayatın ucuzlatılmasının şart olduğunu, bunun yolunun da denetim geçtiğine işaret eden Atan ayrıca, “Ülkeyi yönetenlerin en başta yapması gereken konulardan biri halkının refah seviyesini yükseltmesidir” dedi. Atan, “Ülkede artışlar verilir verilmez her ürüne zam yapılması kabul edilemezdir” diye ekledi.
Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Metin Atan, açıklanan hayat pahalılığı rakamlarının gerçeği yansıtmadığını savundu.

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, Mayıs TV’de yayınlanan “Meltem Sakin ile Mayıs Manşet” programında gündemi değerlendirdi.

Açıklanan hayat pahalılığına ilişkin bir soruya yanıtında Atan,  “Açıklanan hayat pahalılığı rakamlarının gerçeği yansıtmadığını, halkın cebinden para çalındığını” savundu.

-“2024 Ocak ayında sepet güncellenecek denildi yılın yarısına gelindi değişmedi”

 “Sepetin güncellenmesi gerekli” diyen Atan, “Şu anda yapılan zamlarla her şey pahalı olmasına rağmen son ay yüzde 5.92 oranında enflasyon çıktı” ifadelerini kullandı. Atan, “Sepetin 2024 Ocak ayında güncellenecek denilmesine rağmen yılın yarısına gelindiğini ve hala aynı sepet üzerinden hesaplamaların yapıldığını” savundu.

-“Hükümet edenlerin halkının refah seviyesini yükseltmesi gerek“

Hayatın ucuzlatılmasının şart olduğunu, bunun yolunun da denetim geçtiğine işaret eden Atan ayrıca, “Ülkeyi yönetenlerin en başta yapması gereken konulardan biri halkının refah seviyesini yükseltmesidir” dedi. Atan, “Ülkede artışlar verilir verilmez her ürüne zam yapılması kabul edilemezdir” diye ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.