Atakom
Serena
başman
acapulco

Lefkoşa İktisat Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri açıklamada bulundu

GÜNCEL 30.12.2022 - 20:11, Güncelleme: 30.12.2022 - 20:11
 

Lefkoşa İktisat Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri açıklamada bulundu

Lefkoşa İktisat Kooperatifi’nde daha öncede birçok kez dile getirdiğimiz gibi çalışanlarımızın haklarını gasp eden 3 YK üyesi nedeniyle kooperatifimize ne yazık ki Çalışma Bakanlığınca 7 çalışanımızın şikayeti üzerine cezalar kesilmiştir.
  Toplu İş Sözleşmesine uymayan 3 Yönetim Kurulu üyesinin anlamsız ve açıklanamaz tutumları sebebiyle kooperatifimize 35 Bin TL'ye yakın ceza kesilmiştir. Kooperatifimizi zarara uğratan bu durum çalışanlarımızın hakları yanı sıra artık cezalarla birlikte ödenecektir. İş bilmez yönetim nedeniyle çalışan haklarını gasp eden bir kooperatife dönüşen Li-Koop yönetim çoğunluğu artık kooperatifin yönetiminden derhal uzaklaştırılmalıdır. Bu sebeple Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’ne çağrı yapıyor. Zarar yol açan bu yöneticileri derhal görevden uzaklaştırılması gerekmektedir. Fasıl 114’te yer alan maddeler açıktır. Kurumu zarar uğratan yönetim kurulu üyeleri zararı kendileri karşılamak zorundadır. Bizler çalışanlarımızın yanında olduğumuz gibi Kooperatifimizi de bile bile zarar uğratanların karışındayız. Tüm bu cezaların tahsilatının dönemin Kooperatif Mukayyidi Kemal Deniz Dana ve Lİ-KOOP yönetiminde bulunan 3 yönetim kurulu üyesinden ve tahsil edilmesi için yasal süreç başlattığımızı tüm kooperatif üyelerimize duyururuz. Yaşanılan süreç nedeniyle çalışanlarımızdan ve üyelerimizden özür dileriz.  
Lefkoşa İktisat Kooperatifi’nde daha öncede birçok kez dile getirdiğimiz gibi çalışanlarımızın haklarını gasp eden 3 YK üyesi nedeniyle kooperatifimize ne yazık ki Çalışma Bakanlığınca 7 çalışanımızın şikayeti üzerine cezalar kesilmiştir.

 

Toplu İş Sözleşmesine uymayan 3 Yönetim Kurulu üyesinin anlamsız ve açıklanamaz tutumları sebebiyle kooperatifimize 35 Bin TL'ye yakın ceza kesilmiştir. Kooperatifimizi zarara uğratan bu durum çalışanlarımızın hakları yanı sıra artık cezalarla birlikte ödenecektir.

İş bilmez yönetim nedeniyle çalışan haklarını gasp eden bir kooperatife dönüşen Li-Koop yönetim çoğunluğu artık kooperatifin yönetiminden derhal uzaklaştırılmalıdır. Bu sebeple Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’ne çağrı yapıyor. Zarar yol açan bu yöneticileri derhal görevden uzaklaştırılması gerekmektedir. Fasıl 114’te yer alan maddeler açıktır. Kurumu zarar uğratan yönetim kurulu üyeleri zararı kendileri karşılamak zorundadır.

Bizler çalışanlarımızın yanında olduğumuz gibi Kooperatifimizi de bile bile zarar uğratanların karışındayız. Tüm bu cezaların tahsilatının dönemin Kooperatif Mukayyidi Kemal Deniz Dana ve Lİ-KOOP yönetiminde bulunan 3 yönetim kurulu üyesinden ve tahsil edilmesi için yasal süreç başlattığımızı tüm kooperatif üyelerimize duyururuz. Yaşanılan süreç nedeniyle çalışanlarımızdan ve üyelerimizden özür dileriz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.