Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

Mr. Rabbit’s Doll ARUCAD’daki Gala Gecesinde Sinemaseverlerle Buluştu

GÜNCEL 25.06.2022 - 12:03, Güncelleme: 29.08.2022 - 13:21
 

Mr. Rabbit’s Doll ARUCAD’daki Gala Gecesinde Sinemaseverlerle Buluştu

ARUCAD Konferans Salonu’nda düzenlenen gala gecesinde, filmde kullanılan lateks ve kilden yapılma dekor ve figürler de sergilendi
Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD) ortak yapımı, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim görevlisi İranlı sanatçı Arvin Medghalchi’nin yönetmenliğini yaptığı “Mr. Rabbit’s Doll” kısa animasyon filmi galası yapıldı. ARUCAD’dan verilen bilgiye göre, ARUCAD Konferans Salonu’nda düzenlenen gala gecesinde, filmde kullanılan lateks ve kilden yapılma dekor ve figürler de sergilendi. Konusunu İranlı yazar Sadık Hidâyet’in bir öyküsünden alan 2021 yapımı film, en son Uluslararası Berlin Sanat Film Festivali’nde büyük ödülü almaya hak kazandı. 3 boyutlu objelerin hareket ediyormuş gibi gösterildiği, fotoğraf karelerinin arka arkaya sıralanmasıyla oluşturulan “Stop Motion” tekniği ile perdeye uyarlandı. Gala gecesinde, Mr. Rabbit’s Doll filminin kamera arkasına da yer verildi. Gecede ARUCAD Rektörü Prof. Dr. Asım Vehbi, konuşma yaptı, gösterimlerin ardından ARUCAD Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuran Öze’nin moderatörlüğünde, yönetmen Arvin Medghalchi ve yapım ekibinden senarist-ikinci yönetmen Tanya Güryel, görüntü yönetmeni-ARUCAD Film Tasarımı ve Yönetimi Bölümü öğretim görevlisi Ali Azhari, şehir modellemeci-ARUCAD Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Yardımcı, ses sanatları direktörü Batu Gündal ile soru-cevap paneli gerçekleştirildi. İran’dan yönetmen ile görüntü yönetmeni, Birleşik Krallık’dan senarist, ikinci yönetmen ve seslendirme sanatçısı, Türkiye’den şehir modellemecisinin ARUCAD çatısı altında bir araya gelerek kayda aldıkları Mr. Rabbit’s Doll, uluslararası bir ekibin çalışmaları sonucunda perdeye aktarıldı. Film gösterimlerinin ardından soru-cevap paneli ile devam eden gala gecesi, kokteyl ile sona erdi.
ARUCAD Konferans Salonu’nda düzenlenen gala gecesinde, filmde kullanılan lateks ve kilden yapılma dekor ve figürler de sergilendi

Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD) ortak yapımı, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim görevlisi İranlı sanatçı Arvin Medghalchi’nin yönetmenliğini yaptığı “Mr. Rabbit’s Doll” kısa animasyon filmi galası yapıldı.

ARUCAD’dan verilen bilgiye göre, ARUCAD Konferans Salonu’nda düzenlenen gala gecesinde, filmde kullanılan lateks ve kilden yapılma dekor ve figürler de sergilendi.

Konusunu İranlı yazar Sadık Hidâyet’in bir öyküsünden alan 2021 yapımı film, en son Uluslararası Berlin Sanat Film Festivali’nde büyük ödülü almaya hak kazandı. 3 boyutlu objelerin hareket ediyormuş gibi gösterildiği, fotoğraf karelerinin arka arkaya sıralanmasıyla oluşturulan “Stop Motion” tekniği ile perdeye uyarlandı. Gala gecesinde, Mr. Rabbit’s Doll filminin kamera arkasına da yer verildi.

Gecede ARUCAD Rektörü Prof. Dr. Asım Vehbi, konuşma yaptı, gösterimlerin ardından ARUCAD Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuran Öze’nin moderatörlüğünde, yönetmen Arvin Medghalchi ve yapım ekibinden senarist-ikinci yönetmen Tanya Güryel, görüntü yönetmeni-ARUCAD Film Tasarımı ve Yönetimi Bölümü öğretim görevlisi Ali Azhari, şehir modellemeci-ARUCAD Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Yardımcı, ses sanatları direktörü Batu Gündal ile soru-cevap paneli gerçekleştirildi.

İran’dan yönetmen ile görüntü yönetmeni, Birleşik Krallık’dan senarist, ikinci yönetmen ve seslendirme sanatçısı, Türkiye’den şehir modellemecisinin ARUCAD çatısı altında bir araya gelerek kayda aldıkları Mr. Rabbit’s Doll, uluslararası bir ekibin çalışmaları sonucunda perdeye aktarıldı.

Film gösterimlerinin ardından soru-cevap paneli ile devam eden gala gecesi, kokteyl ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.