Atakom
Serena
başman
acapulco

Nijerya'da 5 bakan görevden alındı

DÜNYA 24.10.2024 - 09:49, Güncelleme: 24.10.2024 - 09:49
 

Nijerya'da 5 bakan görevden alındı

Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu, kabinesinde 5 bakanı görevden aldı.
Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, Tinubu'nun, yönetimde "optimum verimlilik" sağlamak amacıyla hükümette devam eden reformların ardından 5 bakanın görevden aldığı belirtildi. Ülkede bazı bakanlıkların da kapatıldığı aktarılan açıklamada, "Tinubu, Nijeryalılara verdiği sözleri yerine getirme taahhüdü kapsamında, devlet yönetiminin en yüksek verimlilik kapasitesine ulaşması amacıyla sekiz geniş kapsamlı eylemin derhal hayata geçirilmesini onayladı." ifadelerine yer verildi. Açıklamada, görevden alınan kabine üyelerinin yerine, boşalan federal bakanlıklara mevcut bakanların yeniden atandığı duyuruldu. Tinubu, kabinesinin büyüklüğü ve bakanlarının performansları nedeniyle vatandaşlar tarafından eleştirilmeye başlanmıştı. Tinubu, daha önce bazı bakanlık ve kurumların lağvedileceğini duyururken, ülkenin zorlu ekonomik durumunu iyileştirmek için Nijeryalıları desteğe davet etmişti.
Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu, kabinesinde 5 bakanı görevden aldı.

Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, Tinubu'nun, yönetimde "optimum verimlilik" sağlamak amacıyla hükümette devam eden reformların ardından 5 bakanın görevden aldığı belirtildi.

Ülkede bazı bakanlıkların da kapatıldığı aktarılan açıklamada, "Tinubu, Nijeryalılara verdiği sözleri yerine getirme taahhüdü kapsamında, devlet yönetiminin en yüksek verimlilik kapasitesine ulaşması amacıyla sekiz geniş kapsamlı eylemin derhal hayata geçirilmesini onayladı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, görevden alınan kabine üyelerinin yerine, boşalan federal bakanlıklara mevcut bakanların yeniden atandığı duyuruldu.

Tinubu, kabinesinin büyüklüğü ve bakanlarının performansları nedeniyle vatandaşlar tarafından eleştirilmeye başlanmıştı.

Tinubu, daha önce bazı bakanlık ve kurumların lağvedileceğini duyururken, ülkenin zorlu ekonomik durumunu iyileştirmek için Nijeryalıları desteğe davet etmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.