Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

Ölüm oranını açıkladı

CoronaVirüs 22.01.2022 - 19:02, Güncelleme: 29.08.2022 - 13:21
 

Ölüm oranını açıkladı

Almanya Robert Koch Enstitüsü veri uzmanı Profesör Christian Hesse, corona Omicron mutasyonundaki ölüm oranının Delta mutasyonuna göre 8 kat daha az olduğunu söyledi.
Robert Koch Enstitüsü (RKİ) veri uzmanı Profesör Christian Hesse, Delta ve Omicron mutasyonları arasındaki ölüm oranlarını analiz ettiği araştırmada Omicron’a bağlı ölüm oranlarının Delta’ya göre 8 kat daha az olduğunu belirtti. Omicron’un diğer mutasyonlara göre daha hızlı yayıldığını ve daha hafif atlatıldığını belirten Hesse, Güney Afrika, ABD ve İngiltere’den gelen verilere göre Omicron mutasyonuna bağlı ölümlerin daha düşük olduğunu sözlerine ekledi. Profesör Christian Hesse, Omicron'un geçen hafta ülkedeki Covid-19 vakalarının yüzde 89'unu oluşturduğunu da açıkladı. Omicron vakalarının bir hafta içinde yüzde 40’lardan yüzde 80’lere çıktığını belirten Hesse, buna paralel olarak haftalık insidans sayılarının iki katına çıkmasının mutasyonun hızlı yayılışına bir örnek olduğunu ifade ederek, Omicron’u bir gelgit dalgasına benzetti. Omicron mutasyonuna yakalanan hastaların yoğun bakım servisleri yerine genel serviste tedavi olduğunu belirten Hesse, “Omicron ile enfekte olan her 10 kişiden biri ve Delta ile enfekte olan her 5 kişiden biri hastaneye yatıyor” dedi. Hesse, Omicron vakalarındaki artışın sürmesi halinde yoğun bakım ünitelerinin sayısının tekrar artacağını da belirtti. Hesse ayrıca, “RKİ verilerine göre son 4 haftada Omicron ile enfekte olan 2 bin 100 kişiden 1'i semptom göstererek hayatını kaybetti” dedi.
Almanya Robert Koch Enstitüsü veri uzmanı Profesör Christian Hesse, corona Omicron mutasyonundaki ölüm oranının Delta mutasyonuna göre 8 kat daha az olduğunu söyledi.

Robert Koch Enstitüsü (RKİ) veri uzmanı Profesör Christian Hesse, Delta ve Omicron mutasyonları arasındaki ölüm oranlarını analiz ettiği araştırmada Omicron’a bağlı ölüm oranlarının Delta’ya göre 8 kat daha az olduğunu belirtti.

Omicron’un diğer mutasyonlara göre daha hızlı yayıldığını ve daha hafif atlatıldığını belirten Hesse, Güney Afrika, ABD
ve İngiltere’den gelen verilere göre Omicron mutasyonuna bağlı ölümlerin daha düşük olduğunu sözlerine ekledi.

Profesör Christian Hesse, Omicron'un geçen hafta ülkedeki Covid-19 vakalarının yüzde 89'unu oluşturduğunu da açıkladı. Omicron vakalarının bir hafta içinde yüzde 40’lardan yüzde 80’lere çıktığını belirten Hesse, buna paralel olarak haftalık insidans sayılarının iki katına çıkmasının mutasyonun hızlı yayılışına bir örnek olduğunu ifade ederek, Omicron’u bir gelgit dalgasına benzetti.

Omicron mutasyonuna yakalanan hastaların yoğun bakım servisleri yerine genel serviste tedavi olduğunu belirten Hesse, “Omicron ile enfekte olan her 10 kişiden biri ve Delta ile enfekte olan her 5 kişiden biri hastaneye yatıyor” dedi.

Hesse, Omicron vakalarındaki artışın sürmesi halinde yoğun bakım ünitelerinin sayısının tekrar artacağını da belirtti.

Hesse ayrıca, “RKİ verilerine göre son 4 haftada Omicron ile enfekte olan 2 bin 100 kişiden 1'i semptom göstererek hayatını kaybetti” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.