Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

Özdenefe: Ülkeyi yönetenler kendi insanının seyahat özgürlüğü ile ilgili gerekli araştırmayı yapmalıdır

GÜNCEL 28.06.2022 - 15:54, Güncelleme: 29.08.2022 - 13:21
 

Özdenefe: Ülkeyi yönetenler kendi insanının seyahat özgürlüğü ile ilgili gerekli araştırmayı yapmalıdır

Meclis'te “Lapta Bölgesindeki Marina Projesi ile ilgili Gündemdeki İddialar” konulu konuşma yapan CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, , ilk olarak Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan’ın Türkiye Cumhuriyeti’ne alınmamasına değindi. Son bir yılda başka KKTC vatandaşlarının da Türkiye’ye alınmadığını hatırlatan Özdenefe, yetkili makamların bu konuyla ilgili hiçbir şey yapmadığını savunarak, eleştirdi. Eski bir parlamenter olarak Okan Dağlı’nın da aynı durumu yaşadığını ve sonrasında bilgi istediğini anımsatan Özdenefe, bunun da takibinin yapılmadığını söyledi. Türkiye’ye alınmayan vatandaşların “güvenlik tehdidi” olduğunu kabul etmediğini ifade eden Özdenefe, “Ülkeyi yönetenler kendi insanının seyahat özgürlüğü ile ilgili gerekli araştırmayı yapmalıdır” dedi. TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kıbrıs ziyaretine işaret eden Özdenefe, KKTC içişleri Bakanı’nın olduğu bir yerde Çavuşoğlu’nun vatandaşlığın yanı sıra Lapta Marina Projesi’nin hayat bulacağı yönünde de sözler verdiği iddialarının olduğunu belirterek, “Lapta bölgesinin durumu, altyapısı ortada. Hala daha oralarda birileri birşeyler pişirip kotarmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı. CTP’nin ülkeyi kalkındıracak yatırımları desteklediğini, Lapta Bölgesinde de doğru ve ekolojiye uygun projelere itirazı olmadığını vurgulayan Özdenefe, bölgede öncelikle imar planı yapılması gerektiğini kaydetti. CTP Milletvekili Özdenefe, Lapta Marina Projesi’nin son birkaç yıldır gündeme getirildiğini belirerek, konuyla ilgili sürece değindi. Sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmediğini, usulsüz ihaleye çıkıldığını savunan Özdenefe, konunun şu anda yargıda olduğunu da kaydetti. Lapta Marina Projesi ile alakalı olan ve “jet skandalına” konu olan şirketin kim olduğunu soran Özdenefe, Polis Genel Müdürlüğü’ne de “Jet skandalı raporu nerede?” sorusunu yöneltti.

Meclis'te “Lapta Bölgesindeki Marina Projesi ile ilgili Gündemdeki İddialar” konulu konuşma yapan CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, , ilk olarak Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan’ın Türkiye Cumhuriyeti’ne alınmamasına değindi.

Son bir yılda başka KKTC vatandaşlarının da Türkiye’ye alınmadığını hatırlatan Özdenefe, yetkili makamların bu konuyla ilgili hiçbir şey yapmadığını savunarak, eleştirdi.

Eski bir parlamenter olarak Okan Dağlı’nın da aynı durumu yaşadığını ve sonrasında bilgi istediğini anımsatan Özdenefe, bunun da takibinin yapılmadığını söyledi.

Türkiye’ye alınmayan vatandaşların “güvenlik tehdidi” olduğunu kabul etmediğini ifade eden Özdenefe, “Ülkeyi yönetenler kendi insanının seyahat özgürlüğü ile ilgili gerekli araştırmayı yapmalıdır” dedi.

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kıbrıs ziyaretine işaret eden Özdenefe, KKTC içişleri Bakanı’nın olduğu bir yerde Çavuşoğlu’nun vatandaşlığın yanı sıra Lapta Marina Projesi’nin hayat bulacağı yönünde de sözler verdiği iddialarının olduğunu belirterek, “Lapta bölgesinin durumu, altyapısı ortada. Hala daha oralarda birileri birşeyler pişirip kotarmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

CTP’nin ülkeyi kalkındıracak yatırımları desteklediğini, Lapta Bölgesinde de doğru ve ekolojiye uygun projelere itirazı olmadığını vurgulayan Özdenefe, bölgede öncelikle imar planı yapılması gerektiğini kaydetti.

CTP Milletvekili Özdenefe, Lapta Marina Projesi’nin son birkaç yıldır gündeme getirildiğini belirerek, konuyla ilgili sürece değindi. Sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmediğini, usulsüz ihaleye çıkıldığını savunan Özdenefe, konunun şu anda yargıda olduğunu da kaydetti.

Lapta Marina Projesi ile alakalı olan ve “jet skandalına” konu olan şirketin kim olduğunu soran Özdenefe, Polis Genel Müdürlüğü’ne de “Jet skandalı raporu nerede?” sorusunu yöneltti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.