Atakom
Serena
başman
acapulco

Sahte reçete soruşturması kapsamında tutuklanan iki eczacı yeniden mahkemeye çıkarıldı

GÜNCEL 21.11.2023 - 16:18, Güncelleme: 21.11.2023 - 16:18
 

Sahte reçete soruşturması kapsamında tutuklanan iki eczacı yeniden mahkemeye çıkarıldı

Sahte reçete soruşturması kapsamında tutuklanan Eczacı F.Y ve Eczacı S.Ç bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Müfettiş Muavini Cemali Çiftçi ile polis çavuşu Mehmet Manaş olguları aktardı. Polis, yapılan soruşturma sonucu Lefkoşa’da faaliyet gösteren S.Ç Eczanesinin sahibi S.Ç'nin mesele kapsamında daha önce tutuklanan ve teminata bağlanan N.P, M.A ve F.K. ile birlikte müşterilerin bilgisi dışında reçete hazırlayarak, sosyal sigortalara gönderip, sahtekarlıkla para temin ettiğini söyledi. Polis, zanlının 2022 yılı Ekim, 2023 yılı Ağustos ayları arasında sosyal sigortalara bin 701 adet reçete gönderdiğini belirtti. Polis, bu reçetelerden 225 tanesinin incelendiğini, 87 tanesinin sahte çıktığını açıkladı. Polis, zanlıdan izahat istendiğinde reçetelerin ve imzaların kendisine ait olduğunu beyan ettiğini söyledi.  Polis, Lefkoşa’da faaliyet gösteren F.Y Eczanesinin sahibi F.Y'nin ise mesele kapsamında daha önce tutuklanan ve teminata bağlanan doktor H.U ile birlikte yine 2022 yılı Ekim, 2023 yılı Ağustos ayları arasında müşterilerin bilgisi dışında reçete hazırlayarak, sosyal sigortalara gönderip, sahtekarlıkla para temin ettiğini söyledi. Polis, zanlının 2022 yılı Ekim, 2023 yılı Ağustos ayları arasında sosyal sigortalara bin 717 reçete gönderdiğini, bunlardan 444 tanesinin incelendiğini, 38 tanesinin sahte çıktığını söyledi. Polis, sahte reçetelerle ilgili 82 kişiden ifade aldıklarını belirtti. Polis, zanlıların işyeri ve eczanelerinde emare alınan elektronik eşyaların inceleneceğini, üç zanlıdan alınan el yazı ve imza örneklerinin uzmanlar tarafından inceleneceğini belirtti. Soruşturmanın geniş çaplı devam ettiğini kaydeden polis, zanlıların tahkikatın geri kalan kısmına etki etmeyeceğini ifade ederek, uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti. Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç zanlıların 50 bin TL nakit teminat yatırması, ikişer kefilin 500’er bin TL kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkış yasağı şartlarıyla tutuksuz yargı emri verdi. (KAMALI HABER)
Sahte reçete soruşturması kapsamında tutuklanan Eczacı F.Y ve Eczacı S.Ç bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Müfettiş Muavini Cemali Çiftçi ile polis çavuşu Mehmet Manaş olguları aktardı. Polis, yapılan soruşturma sonucu Lefkoşa’da faaliyet gösteren S.Ç Eczanesinin sahibi S.Ç'nin mesele kapsamında daha önce tutuklanan ve teminata bağlanan N.P, M.A ve F.K. ile birlikte müşterilerin bilgisi dışında reçete hazırlayarak, sosyal sigortalara gönderip, sahtekarlıkla para temin ettiğini söyledi. Polis, zanlının 2022 yılı Ekim, 2023 yılı Ağustos ayları arasında sosyal sigortalara bin 701 adet reçete gönderdiğini belirtti. Polis, bu reçetelerden 225 tanesinin incelendiğini, 87 tanesinin sahte çıktığını açıkladı. Polis, zanlıdan izahat istendiğinde reçetelerin ve imzaların kendisine ait olduğunu beyan ettiğini söyledi. 

Polis, Lefkoşa’da faaliyet gösteren F.Y Eczanesinin sahibi F.Y'nin ise mesele kapsamında daha önce tutuklanan ve teminata bağlanan doktor H.U ile birlikte yine 2022 yılı Ekim, 2023 yılı Ağustos ayları arasında müşterilerin bilgisi dışında reçete hazırlayarak, sosyal sigortalara gönderip, sahtekarlıkla para temin ettiğini söyledi. Polis, zanlının 2022 yılı Ekim, 2023 yılı Ağustos ayları arasında sosyal sigortalara bin 717 reçete gönderdiğini, bunlardan 444 tanesinin incelendiğini, 38 tanesinin sahte çıktığını söyledi. Polis, sahte reçetelerle ilgili 82 kişiden ifade aldıklarını belirtti.
Polis, zanlıların işyeri ve eczanelerinde emare alınan elektronik eşyaların inceleneceğini, üç zanlıdan alınan el yazı ve imza örneklerinin uzmanlar tarafından inceleneceğini belirtti. Soruşturmanın geniş çaplı devam ettiğini kaydeden polis, zanlıların tahkikatın geri kalan kısmına etki etmeyeceğini ifade ederek, uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç zanlıların
50 bin TL nakit teminat yatırması, ikişer kefilin 500’er bin TL kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkış yasağı şartlarıyla tutuksuz yargı emri verdi.

(KAMALI HABER)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.