Solyalı’dan Arıklı’ya Radar ve Fiber Optik Protokolleri Üzerine Sert Eleştiriler
Solyalı’dan Arıklı’ya Radar ve Fiber Optik Protokolleri Üzerine Sert Eleştiriler
CTP Milletvekili Ürün Solyalı, Bayındırlık Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde radar ve fiber optik protokollerine ilişkin ciddi soru işaretleri olduğunu belirterek, veri güvenliğinden bütçe kalemlerine, T izinlerinden trafik yönetimine kadar birçok konuda hükümeti eleştirdi.
CTP milletvekili Ürün Solyalı, Bayındırlık Bakanlığı bütçesi üzerine söz aldı.
Erhan Arıklı’nın imza attığı protokollerin her zaman kendisini tedirgin ettiğini belirten Solyalı, radarlar ve fiber optik konusundaki protokollere işaret etti.
Radarların hangi şartlarda KKTC’nin olacağını soran, bu konuda bir şartname imzalanması konusunda ısrarcı olduklarını ancak sonuç alamadıklarını kaydeden Solyalı, imzalanan bütün protokollerde veri güvenliğiyle ilgili tedirginlik yaşandığını söyledi.
Fiber optikte yöntem olarak ülkeye uymayan, eksikleri olan bir metin söz konusu olduğunu savunan Solyalı, bu metnin Meclis’ten geçmeden uygulamaya alınamayacağını söyledi.
Ürün Solyalı, Telefon Dairesi’ne fiber optikle ilgili bir kaynak aktarıldığını, radarlar kalemine de konulan bir bütçe olduğunu kaydederek, “Türkiye ile imzalanan protokollerde tüm projelerin hibe olacağına dair iddianız vardı, peki bütçede bu iki kalem ayrılan 70 milyona yakın para ne için kullanacak?” diye sordu.
T izinleri konusuna da değinen CTP milletvekili Ürün Solyalı, “Yaptığınız her gizlin iş, içinde şüpheyi de barındırıyor” ifadelerini kullandı.
Trafik konusuna değinen, bu ülkede hemen hemen her eve bu nedenle gözyaşı girdiğini söyleyen Ürün Solyalı, Türkiye’de olan bir projenin buraya uygulanmasının doğru olmadığının herkes tarafından görüldüğünü dile getirdi.
Maliye’nin kötü yönetimi nedeniyle KKTC bütçesinde 2026 yılında 26 milyar TL’lik açık olacağını söyleyen Solyalı, Ulaştırma Bakanlığı’nın kaynaklarının yol bakımı ve güvenliği için harcaması gerektiğini ifade etti.
Soyalı, “Ulaştırma Bakanı’nın bu kadar kaynağı varken bunu başka bir bakanın avcuna sıkıştırması bizim yol güvenliğimizi umursamadığı anlamını taşıyor…” dedi.
Trafikte yapılacak çok iş bulunduğunu, bunların yol yamalamakla değil, planlama ve koordinasyonla olacağını kaydeden Solyalı, polise neden radarların görüntüsünün açılmadığını da sordu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.



