TC. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e nükleer silah tepkisi: Atom Enerjisi Kurumu'ndan denetleme isteyeceğiz
TC. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e nükleer silah tepkisi: Atom Enerjisi Kurumu'ndan denetleme isteyeceğiz
İsrail'e nükleer silah tepkisi gösteren TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atom Enerji Kurumu'ndan denetleme isteyeceklerini açıkladı.
Eurofighter savaş uçaklarına ilişkin "Almanya vermezse çalınacak kapı mı yok?" ifadelerini kullanan Erdoğan, Almanya ziyaretinde "İsrail'in bir terör devleti" olduğunu söylediklerini de dile getirdi. Almanya'nın Filistin'in direnişini nefsi müdafaa olarak görmediklerini ifade eden Erdoğan, "Netanyahu'nun gidici" olduğunu da kaydetti ve "İsrail de tüm dünya yahudileri de kurtulacak ondan." dedi.
Türkiye'deki hastanelerin müsait olduğunu da kaydeden Erdoğan, Gazzeli yaralıların tahliye sürecine ilişkin "Yeter ki çıkışlara müsaade edilsin." dedi. "İsrail ordusunda 'Türk var'" iddiasına ilişkin ise kendisine intikal eden bir şey olmadığını söyleyen Erdoğan, İsrail'in insan hak ve hukukuna saygılı bir ülke olmadığının altını çizdi. Öte yandan Erdoğan, Yunanistan ile yeni sürece ilişkin "Düşmanları azaltıp, dostları çoğaltalım istiyoruz." dedi. Erdoğan, Batı'ya terörle mücadele tepkisi verirken yeni ve sivil anayasa vurgusu yaparak 50+1 sisteminin değişmesi gerektiğini kaydetti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.



