Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

Konsolosluklarını kapatan ülkelerin de aralarında olduğu 9 ülkenin büyükelçisi Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

GÜNCEL 02.02.2023 - 22:32, Güncelleme: 02.02.2023 - 22:32
 

Konsolosluklarını kapatan ülkelerin de aralarında olduğu 9 ülkenin büyükelçisi Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Konsolosluklarını kapatan ülkelerin de aralarında olduğu 9 ülkenin büyükelçisi Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
ABD Büyükelçiliği’nin 27 Ocak’ta yayımladığı güvenlik uyarısının ardından önde gelen Avrupa ülkeleri de benzer açıklamalar yaptı ve İstanbul’da özellikle Taksim civarında bulunan konsolosluklarını geçici olarak kapatma kararı aldı. Güvenlik uyarısının yabancı misyonları, kilise ve sinagoglar ile turistik noktaları hedef alabilecek bir terör eylemine ilişkin “ciddi ve spesifik” bir istihbarata dayandığı ve Türk makamları ile işbirliği yapıldığı yapılan açıklamalara yansıdı. İçişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, yapılan uyarıların titizlikle incelendiğini açıklamıştı. Bakan Soylu ise konsolosluklarını kapatan ülkeleri Türkiye’ye karşı “psikolojik harp” uygulamakla suçladı.   DIŞİŞLERİ’NE ÇAĞRILDILAR Gelişmelerin ardından 9 ülkenin büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Türkiye’de güvenlik gerekçesiyle konsolosluklarını kapatan ülkelerin büyükelçileri de 9 büyükelçi arasında yer aldı.   TÜRKİYE’NİN TEPKİSİ AKTARILDI Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, 9 büyükelçinin bakanlığa çağrılması sonrası konuya ilişkin tepki aktarıldı ve Türkiye’de bulunan tüm diplomatik misyonların güvenliklerinin uluslararası sözleşmeler temelinde sağlandığı hatırlatıldı. Öte yandan, görüşmede, bu tür eş zamanlı faaliyetlerin orantılı ve sağduyulu bir yaklaşım teşkil etmediği ve bu tarz yaklaşımların ancak terör örgütlerin gündemlerine hizmet ettiği vurgulanarak, dost ve müttefik ülkelerden beklentinin Türkiye güvenlik birimleriyle iş birliği olduğu belirtildi.
Konsolosluklarını kapatan ülkelerin de aralarında olduğu 9 ülkenin büyükelçisi Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

ABD Büyükelçiliği’nin 27 Ocak’ta yayımladığı güvenlik uyarısının ardından önde gelen Avrupa ülkeleri de benzer açıklamalar yaptı ve İstanbul’da özellikle Taksim civarında bulunan konsolosluklarını geçici olarak kapatma kararı aldı.

Güvenlik uyarısının yabancı misyonları, kilise ve sinagoglar ile turistik noktaları hedef alabilecek bir terör eylemine ilişkin “ciddi ve spesifik” bir istihbarata dayandığı ve Türk makamları ile işbirliği yapıldığı yapılan açıklamalara yansıdı.

İçişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, yapılan uyarıların titizlikle incelendiğini açıklamıştı.

Bakan Soylu ise konsolosluklarını kapatan ülkeleri Türkiye’ye karşı “psikolojik harp” uygulamakla suçladı.

 

DIŞİŞLERİ’NE ÇAĞRILDILAR

Gelişmelerin ardından 9 ülkenin büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Türkiye’de güvenlik gerekçesiyle konsolosluklarını kapatan ülkelerin büyükelçileri de 9 büyükelçi arasında yer aldı.

 

TÜRKİYE’NİN TEPKİSİ AKTARILDI

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, 9 büyükelçinin bakanlığa çağrılması sonrası konuya ilişkin tepki aktarıldı ve Türkiye’de bulunan tüm diplomatik misyonların güvenliklerinin uluslararası sözleşmeler temelinde sağlandığı hatırlatıldı.

Öte yandan, görüşmede, bu tür eş zamanlı faaliyetlerin orantılı ve sağduyulu bir yaklaşım teşkil etmediği ve bu tarz yaklaşımların ancak terör örgütlerin gündemlerine hizmet ettiği vurgulanarak, dost ve müttefik ülkelerden beklentinin Türkiye güvenlik birimleriyle iş birliği olduğu belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.