Atakom
Serena
girne belediyse
MERIT

Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu Başkanı Hasan Gazioğlu Sun Valley Cup Turnuvası ıle ilgili basın açıklaması yaptı

GÜNCEL 08.06.2023 - 19:10, Güncelleme: 08.06.2023 - 19:10

Sun Valley Cup 3. Turnuva esnasına yaşananlarla ilgili olarak KTTF Başkanı Hasan Gazioğlu yazılı bir açıklama yayınladı.
Açıklama şöyle : Geçtiğimiz gün, Sun Valley Cup 3 Lefkoşa Şehir Kulübü turnuvasında yaşanan gelişmelerle ilgili Federasyon olarak açıklama yapma gereği duyuyoruz. Ülkemizin en güzide kulüplerinden birisi olan Lefkoşa Şehir Kulübü, yıllardan beridir birçok tenisçinin yetişmesinde pay sahibidir. Kulüp Kurulduğu günden beri Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 1. Alay 3. Tabur komutanlığının sorumluluk alanı içerisinde faaliyet göstermektedir. Kulübe giriş çıkışlar asker kontrolünde yapılmaktadır. Kulüp üyeleri, üyelik kartları ile sorunsuz şekilde giriş yapar ve Spor yapma şansını bulur.  Özellikle turnuva dönemleri uygulanması gereken bir prosedür var. Ne yazık ki son gerçekleşen turnuvada,  yapılması gereken talep yazısı, Federasyon ve Lefkoşa Şehir Kulübü tarafından geç yazılmış, askeri bölgenin güvenlik araştırması tamamlanamadığı için de turnuvaya kimlikli giriş ve yabancı tenisçi girişinde sorun yaşanmıştır. Bu noktada talep yazısının gecikmesinden ötürü mağduriyet yaşayan tüm tenisçilerimizden özür dileriz. Bu sıkıntıyı yaşayan tenisçilerimizden bazıları sosyal medyada, konuyla ilgili olumsuz paylaşımlar yapmış, yapılan paylaşımlar da basına yansımıştır. Basında yer alan işgal altında Tenis kelimesi, Arzu etmediğimiz şekilde Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığımızı zan altında bırakmıştır. Her zaman, her konuda, askeri nizamlar çerçevesinde gerekli tüm yardımı yapan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'mızın bu tür haberlere konu olması bizleri üzmüştür.  Yaşanan olumsuzlukta Kulüp ve Federasyon olarak geç kaldığımız için bazı aksamalar yaşanmıştır.  Güvenlik Kuvvetleri Komutanımız ve Komutan yardımcımız,  konuyla ilgili sorunun ivedi şekilde çözülmesi için talimat vermiştir. Yarın itibariyle turnuva normal seyrinde Lefkoşa Şehir Kulübü kortlarında devam edecektir.   Yaşanan bu olumsuz hadiseden dolayı, sorumluluğumuzun farkındayız ve bir daha bu tür olayların vuku bulamaması için gerekli özeni göstereceğimizi saygı ile duyururuz.  Her zaman olduğu gibi gerekli yardımı ve hassasiyeti gösterdikleri için Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'mıza teşekkür ederim. Hasan Gazioglu Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu Başkanı

Açıklama şöyle :

Hasan Gazioglu
Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.