Atakom
Serena
girne belediyse
GRAND SAPHIRE

LTB Başkanı Harmancı “Şiddet ve Çatışmalarda Sivillerin Korunması” temalı tartışmaya katkı koyacak

GÜNCEL 22.05.2025 - 17:39, Güncelleme: 22.05.2025 - 17:39
 

LTB Başkanı Harmancı “Şiddet ve Çatışmalarda Sivillerin Korunması” temalı tartışmaya katkı koyacak

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı Sosyalist Enternasyonal Başkanı ve İspanya Başbakanı Pedro Sánchez'in resmi davetiyle Sosyalist Enternasyonal Konseyi toplantısına katılıyor.
LTB’den yapılan açıklamaya göre, toplantı cumartesi günü İstanbul’da gerçekleştirilecek .   Cumhuriyet Halk Partisi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda demokratik erozyon, eşitsizlik, iklim krizi ve küresel göç gibi  gündem maddeleri ele alınacak.   -Sosyalist Enternasyonal Yerel ve Bölgesel Yönetimler Ağı’nın kuruluşu lanse edilecek   İspanya Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkanı Pedro Sánchez’in başkanlığında düzenlenecek ve LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın da katılacağı çalışma yemeğinde, Sosyalist Enternasyonal Yerel ve Bölgesel Yönetimler Ağı’nın kuruluşu resmî olarak lanse edilecek.   Açıklamada Sosyalist Enternasyonal Yerel ve Bölgesel Yönetimler Ağının yerel ile küreseli birleştirmek, kentlerin ve bölgelerin sesini yükseltmek; kamu hizmetleri, toplumsal cinsiyet eşitliği, ekolojik dönüşüm, demokratik yenilik ve sosyal adalet gibi konularda şehirler arası iş birliğini teşvik etmek, dayanışma ve karşılıklı desteği güçlendirmek amacı ile kurulacağı kaydedildi.   -Başkan Harmancı “Şiddet ve Çatışmalarda Sivillerin Korunması” temalı tartışmaya katkı koyacak   LTB Başkanı Harmancı, toplantıda KKTC'de yerel yönetimlere dair gelişmeler ve Kıbrıs Türk toplumunun maruz kaldığı hak ihlallerine ilişkin uluslararası muhataplarını bilgilendirecek. Harmancı, "Türkiye’ye giriş yapamayan kişiler, gazetecilere yönelik baskılar, karma evliliklerden doğan çocukların kimlik kartı sorunu ve Schengen sürecinde ortaya çıkacak yeni engeller" gibi konulara da değinecek.
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı Sosyalist Enternasyonal Başkanı ve İspanya Başbakanı Pedro Sánchez'in resmi davetiyle Sosyalist Enternasyonal Konseyi toplantısına katılıyor.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, toplantı cumartesi günü İstanbul’da gerçekleştirilecek .

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda demokratik erozyon, eşitsizlik, iklim krizi ve küresel göç gibi  gündem maddeleri ele alınacak.

 

-Sosyalist Enternasyonal Yerel ve Bölgesel Yönetimler Ağı’nın kuruluşu lanse edilecek

 

İspanya Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkanı Pedro Sánchez’in başkanlığında düzenlenecek ve LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın da katılacağı çalışma yemeğinde, Sosyalist Enternasyonal Yerel ve Bölgesel Yönetimler Ağı’nın kuruluşu resmî olarak lanse edilecek.

 

Açıklamada Sosyalist Enternasyonal Yerel ve Bölgesel Yönetimler Ağının yerel ile küreseli birleştirmek, kentlerin ve bölgelerin sesini yükseltmek; kamu hizmetleri, toplumsal cinsiyet eşitliği, ekolojik dönüşüm, demokratik yenilik ve sosyal adalet gibi konularda şehirler arası iş birliğini teşvik etmek, dayanışma ve karşılıklı desteği güçlendirmek amacı ile kurulacağı kaydedildi.

 

-Başkan Harmancı “Şiddet ve Çatışmalarda Sivillerin Korunması” temalı tartışmaya katkı koyacak

 

LTB Başkanı Harmancı, toplantıda KKTC'de yerel yönetimlere dair gelişmeler ve Kıbrıs Türk toplumunun maruz kaldığı hak ihlallerine ilişkin uluslararası muhataplarını bilgilendirecek. Harmancı, "Türkiye’ye giriş yapamayan kişiler, gazetecilere yönelik baskılar, karma evliliklerden doğan çocukların kimlik kartı sorunu ve Schengen sürecinde ortaya çıkacak yeni engeller" gibi konulara da değinecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.