Atakom
Serena
girne belediyse
GRAND SAPHIRE

Meclis Başkanı Öztürkler: Yeni binada KKTC’nin egemenliği, Kıbrıs Türk halkının iradesi devam edecek

GÜNCEL 29.04.2025 - 12:35, Güncelleme: 29.04.2025 - 12:35
 

Meclis Başkanı Öztürkler: Yeni binada KKTC’nin egemenliği, Kıbrıs Türk halkının iradesi devam edecek

Cumhuriyet Meclisi Genel Başkanı Ziya Öztürkler, “KKTC’nin ilan edildiği, atalarımızın izleri olan, ülkenin ileriye gitmesi adına birçok önemli yasanın hayat bulduğu, bu tarihi bina her zaman kalbimizde yaşayacak” dedi.
Cumhuriyet Meclisi’nde yeni binaya taşınmadan önceki son oturumda söz alan Öztürkler, “Denetim göreviyle tarihi binada son kez bir araya geliyoruz” diye konuştu. Öztürkler, Genel Kurul çalışmalarına 5 Mayıs Pazartesi günü yeni binada devam edeceğini söyleyerek, Anavatan Türkiye tarafından yaptırılan yeni binanın ülkeye hayırlı olmasını diledi. Binada tarihi anlar yaşandığını, milletvekilleri arasından cumhurbaşkanlarının çıktığını, sabaha kadar süren tarihi konuşmaların yapıldığını dile getiren Öztürkler, KKTC’nin kalbi ve demokrasisinin kalbinin bu binada attığını, tarihi eylemlere tanıklık ettiğini belirtti. Öztürkler, bina ve tarihi ortamın korunacağını, unutulmayacağını söyleyerek, “Hem mutluyuz hem de hüzünlüyüz” dedi. Hizmet eden herkese teşekkür eden Öztürkler, yeni binada KKTC’nin egemenliği, Kıbrıs Türk halkının iradesinin devam edeceğini belirtti. Öztürkler, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’a, Kıbrıs Türk Halkının Varoluş ve Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’e ve Kıbrıs Türk halkı ile emeği geçen herkese teşekkür etti.
Cumhuriyet Meclisi Genel Başkanı Ziya Öztürkler, “KKTC’nin ilan edildiği, atalarımızın izleri olan, ülkenin ileriye gitmesi adına birçok önemli yasanın hayat bulduğu, bu tarihi bina her zaman kalbimizde yaşayacak” dedi.

Cumhuriyet Meclisi’nde yeni binaya taşınmadan önceki son oturumda söz alan Öztürkler, “Denetim göreviyle tarihi binada son kez bir araya geliyoruz” diye konuştu.

Öztürkler, Genel Kurul çalışmalarına 5 Mayıs Pazartesi günü yeni binada devam edeceğini söyleyerek, Anavatan Türkiye tarafından yaptırılan yeni binanın ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Binada tarihi anlar yaşandığını, milletvekilleri arasından cumhurbaşkanlarının çıktığını, sabaha kadar süren tarihi konuşmaların yapıldığını dile getiren Öztürkler, KKTC’nin kalbi ve demokrasisinin kalbinin bu binada attığını, tarihi eylemlere tanıklık ettiğini belirtti.

Öztürkler, bina ve tarihi ortamın korunacağını, unutulmayacağını söyleyerek, “Hem mutluyuz hem de hüzünlüyüz” dedi.

Hizmet eden herkese teşekkür eden Öztürkler, yeni binada KKTC’nin egemenliği, Kıbrıs Türk halkının iradesinin devam edeceğini belirtti.

Öztürkler, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’a, Kıbrıs Türk Halkının Varoluş ve Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’e ve Kıbrıs Türk halkı ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.