Atakom
Serena
girne belediyse
GRAND SAPHIRE

Meritta ile yeniden hayata tutunan kaplumbağalar denize uğurlandı

GÜNCEL 16.10.2024 - 13:47, Güncelleme: 16.10.2024 - 13:47
 

Meritta ile yeniden hayata tutunan kaplumbağalar denize uğurlandı

Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavisi tamamlanan Bal ve Aydeğer isimli deniz kaplumbağaları, dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin de katıldığı salım etkinliği ile yeniden mavi sularla buluştu.
Teknolojik altyapısı ve uzman kadrosuyla dünya standartlarında hizmet veren Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi, yaralı deniz kaplumbağalarına ihtiyaçlarına yönelik tedaviler uygulayarak onları yeniden doğaya kazandırmaya devam ediyor. Merit International Otelleri bünyesindeki Merkez, kaplumbağaların yaşam mücadelesine destek olmanın yanı sıra deniz yaşamı konusunda toplumsal farkındalığı artıracak çalışmalarla da dikkat çekiyor. Bal ve Aydeğermavi özgürlüğe uğurlandı Boğulma nedeni ile Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilen ve tedavisi tamamlanan Bal ve Aydeğer isimli Yeşil deniz kaplumbağaları, Salı günü Merit Royal & Merit Crystal Cove Otellerinin kumsalında düzenlenen salım etkinliği ile doğal yaşam alanlarına kavuşturuldu. Bölge halkının yanı sıra dünyanın dört bir yanından ülkemize gelen turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe,Lapta-Alsancak-Karşıyaka Balıkçılar Birliği Başkanı Ertunç Birinci, Merit Otellerinin yöneticileri ile her daim işbirliği içerisinde olunan balıkçılardan Şalvar Kaptan ve Niymeti Çiftçide katıldı. Deniz kaplumbağaları,otel misafirlerinden Adam McKola ve FelixSchneiders tarafından denize salındı. Kara: “Doğal ortamına bıraktığımız her kaplumbağa ile popülasyonun güçlenmesine katkı sağlıyoruz” Bahadır Özanç tarafından bulunan Bal ve MestanMerto tarafından bulunan Aydeğer’in sağlıklı bir şekildedoğal yaşam alanlarına kavuşmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi Müdürü, Biyolog Silem Sargın Kara, yaralı kaplumbağaların tedavi ve rehabilitasyon süreçlerine de değindi. Kara: “Rehabilitasyon sürecindeki kaplumbağaların fizyolojik sorunlarını giderip yara bakımı ve beslenme ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Tedavilerinin tamamlanmasının ardından ise kaplumbağaları doğal ortamlarına geri bırakarak popülasyonun güçlenmesine katkı sağlıyoruz. Bal ve Aydeğer’iuğurladığımız salım etkinliğinde, dünyanın farklı ülkelerinden gelen turistlerin takdiri ve desteği, yürüttüğümüz çalışmalarda bizlere motivasyon kaynağı olmuştur. Kurulduğumuz günden bu yana manevi olarak bize destek veren tüm dostlarımıza canı gönülden bir kez daha teşekkür ederim” dedi.
Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavisi tamamlanan Bal ve Aydeğer isimli deniz kaplumbağaları, dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin de katıldığı salım etkinliği ile yeniden mavi sularla buluştu.

Teknolojik altyapısı ve uzman kadrosuyla dünya standartlarında hizmet veren Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi, yaralı deniz kaplumbağalarına ihtiyaçlarına yönelik tedaviler uygulayarak onları yeniden doğaya kazandırmaya devam ediyor. Merit International Otelleri bünyesindeki Merkez, kaplumbağaların yaşam mücadelesine destek olmanın yanı sıra deniz yaşamı konusunda toplumsal farkındalığı artıracak çalışmalarla da dikkat çekiyor.

Bal ve Aydeğermavi özgürlüğe uğurlandı

Boğulma nedeni ile Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilen ve tedavisi tamamlanan Bal ve Aydeğer isimli Yeşil deniz kaplumbağaları, Salı günü Merit Royal & Merit Crystal Cove Otellerinin kumsalında düzenlenen salım etkinliği ile doğal yaşam alanlarına kavuşturuldu. Bölge halkının yanı sıra dünyanın dört bir yanından ülkemize gelen turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe,Lapta-Alsancak-Karşıyaka Balıkçılar Birliği Başkanı Ertunç Birinci, Merit Otellerinin yöneticileri ile her daim işbirliği içerisinde olunan balıkçılardan Şalvar Kaptan ve Niymeti Çiftçide katıldı. Deniz kaplumbağaları,otel misafirlerinden Adam McKola ve FelixSchneiders tarafından denize salındı.

Kara: “Doğal ortamına bıraktığımız her kaplumbağa ile popülasyonun güçlenmesine katkı sağlıyoruz”

Bahadır Özanç tarafından bulunan Bal ve MestanMerto tarafından bulunan Aydeğer’in sağlıklı bir şekildedoğal yaşam alanlarına kavuşmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi Müdürü, Biyolog Silem Sargın Kara, yaralı kaplumbağaların tedavi ve rehabilitasyon süreçlerine de değindi. Kara: “Rehabilitasyon sürecindeki kaplumbağaların fizyolojik sorunlarını giderip yara bakımı ve beslenme ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Tedavilerinin tamamlanmasının ardından ise kaplumbağaları doğal ortamlarına geri bırakarak popülasyonun güçlenmesine katkı sağlıyoruz. Bal ve Aydeğer’iuğurladığımız salım etkinliğinde, dünyanın farklı ülkelerinden gelen turistlerin takdiri ve desteği, yürüttüğümüz çalışmalarda bizlere motivasyon kaynağı olmuştur. Kurulduğumuz günden bu yana manevi olarak bize destek veren tüm dostlarımıza canı gönülden bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.