Atakom
Serena
girne belediyse
GRAND SAPHIRE

TDP Genel sekreteri Özkunt : "Erken seçim kaçınılmaz"

GÜNCEL 24.10.2024 - 18:32, Güncelleme: 24.10.2024 - 18:32
 

TDP Genel sekreteri Özkunt : "Erken seçim kaçınılmaz"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Nevzat Özkunt, erken seçimin kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Özkunt, yazılı açıklamasında, Meclis Başkanlığı seçim sürecine işaret ederek Meclis’te “hukuk ve irade krizi” yaşandığını söyledi ve “Bu krizden çıkmanın yolu; halkın hakemliğine gitmektir” dedi. Hükümet ortaklarının bunu kabullenmekte zorlandığını, Ünal Üstel’in hükümet ve parti liderliğinin sorgulanır duruma geldiğini belirten Özkunt, “Bugün için hükümetin erken seçime gitmekten kaçınsa da kısa sürede başka çaresi olmadığını göreceğini ve ister istemez bir seçime sürükleneceğini” belirtti. Özkunt, Meclis hukukçularının yazılı görüşlerine göre de “geçersiz” olan çift mühürlü pusulaların, bir mesaj ve muhalif bir irade niteliği taşıdığını söyledi. TDP Genel Sekreteri, Hükümet ile ana muhalefetin erken seçim tarihinde uzlaşıp, seçim ve halk oylaması yasası başta olmak üzere ivedi yasaları da Meclis’ten geçirip uygun bir tarihte ülkeyi erken seçime taşıması gerektiğini kaydetti. Nevzat Özkunt, ülkede alım gücü, eğitim ve sağlık alanında sorunların çözüm beklediğini ancak Hükümetin bu sorunları çözmekten uzak olduğunu söyledi.  
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Nevzat Özkunt, erken seçimin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Özkunt, yazılı açıklamasında, Meclis Başkanlığı seçim sürecine işaret ederek Meclis’te “hukuk ve irade krizi” yaşandığını söyledi ve “Bu krizden çıkmanın yolu; halkın hakemliğine gitmektir” dedi. Hükümet ortaklarının bunu kabullenmekte zorlandığını, Ünal Üstel’in hükümet ve parti liderliğinin sorgulanır duruma geldiğini belirten Özkunt, “Bugün için hükümetin erken seçime gitmekten kaçınsa da kısa sürede başka çaresi olmadığını göreceğini ve ister istemez bir seçime sürükleneceğini” belirtti.

Özkunt, Meclis hukukçularının yazılı görüşlerine göre de “geçersiz” olan çift mühürlü pusulaların, bir mesaj ve muhalif bir irade niteliği taşıdığını söyledi.

TDP Genel Sekreteri, Hükümet ile ana muhalefetin erken seçim tarihinde uzlaşıp, seçim ve halk oylaması yasası başta olmak üzere ivedi yasaları da Meclis’ten geçirip uygun bir tarihte ülkeyi erken seçime taşıması gerektiğini kaydetti.

Nevzat Özkunt, ülkede alım gücü, eğitim ve sağlık alanında sorunların çözüm beklediğini ancak Hükümetin bu sorunları çözmekten uzak olduğunu söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.